Sven Ornelis gaat opnieuw een ochtendshow maken: hij verhuist met Anke Buckinx naar JOE

Sven Ornelis gaat opnieuw een ochtendshow maken: hij verhuist met Anke Buckinx naar JOE

JOE-fm ziet er dit najaar helemaal anders uit. Net zoals Qmusic vorig jaar al deed, worden de duo’s grondig door elkaar gegooid om een sterk programma te maken. Het meest opvallende gezicht is Sven Ornelis, die vorig jaar zijn ochtendshow op Qmusic vaarwel zei. Nu zal hij bij de zusterzender JOE dus opnieuw tussen 6 uur en 9 uur presenteren. Hij krijgt het gezelschap van Anke Buckinx, nog een bekend Q-gezicht. Toch een erg opvallende transfer in radioland.

Vanaf 16 augustus start een gloednieuw schema op JOE-fm. Meer dan ooit gaan we bekende Qmusic-gezichten aan het werk horen op de zender. Ook Sven Ornelis, die sinds de start zowat het boegbeeld van Qmusic was, gaat presenteren op JOE. En hij neemt weer plaats op een vertrouwd stekje: het ochtendblok tussen 6 uur en 9 uur. “Vorig jaar stopte ik met de ochtendshow van Qmusic omdat ik ruimte wilde geven aan jong talent. Maar ik geef toe, het is blijven kriebelen. Een ochtendshow maken, is namelijk het allerliefste dat ik doe. En JOE is me in deze fase van mijn leven helemaal op het lijf geschreven.”

Hij presenteert die niet alleen en staat iedere ochtend op met Anke Buckinx. Zij kijkt er ook naar uit om samen met Sven een vast duo op de radio te worden: “We hebben onlangs nog samen de Top 500 van de 90’s gepresenteerd bij Qmusic, en toen was er al een leuke klik. Dus: bring it on!”

Alloo op de radio

’s Avonds presenteren Raf Van Brussel en Rani De Coninck tussen 16 uur en 18 uur het programma tijdens de avondspits. Bekende stemmen van de voorbije radioseizoenen keren natuurlijk ook gewoon terug. Overdag hoor je Alexandra Potvin, Leen Demaré, Carl Schmitz, Jan Bosman en Nathalie Delporte.

Nieuw is ook dat Luc Alloo op zondag tussen 10 uur en 12 uur een eigen ochtendshow zal presenteren. Daarin zal hij zijn gekende interviewstijl toepassen. “Radio is het mooiste medium dat er is. Je loopt binnen in een studio, hebt enkel een aan/uitknop en dan begint de magie met muziek. Ik maak op een zondagochtend dan ook veel liever radio dan languit in bed te blijven liggen.”

Gesponsorde artikelen