Swipe links als je een tijger ziet op Tinder

Swipe links als je een tijger ziet op Tinder

Tinder en dierenrechtenorganisatie PETA hebben samen een oproep gelanceerd om foto’s met tijgers van de datingapp te verwijderen en daar hebben ze een goeie reden voor.

Tinder heeft zijn gebruikers gevraagd om foto’s van zichzelf waarop ze poseren met een tijger, te verwijderen van de app. De vraag komt er na een open brief van dierenrechtenorganisatie PETA. In de brief maakt PETA duidelijk dat tijgers die op selfies staan meestal gevangen zijn genomen en mishandeld. De dieren staan meestal onder enorme stress en worden hevig gedrogeerd zodat toeristen met de dieren op de foto kunnen. Omdat PETA steeds meer selfies met wilde dieren zag verschijnen, schreven ze de brief aan Tinder. En Tinder heeft geluisterd.

Tinder heeft al zijn gebruikers gevraagd om selfies met tijgers te verwijderen én heeft daarbovenop ook beloofd om 10.000 dollar te schenken aan Project Cat, een organisatie die zich inzet voor wilde tijgers.

Werkt niet

Mocht je trouwens nog twijfelen om je ‘stoere’ selfies te verwijderen, laat dit je dan over de streep trekken: ze werken niet. Foto’s met wilde dieren laten je er niet aantrekkelijker uitzien en zijn ondertussen een wandelend cliché. Je kan dus maar beter je selfies verwijderen, dan doe je nog iets voor het welzijn van onze planeet en haar prachtige dieren. En zet een andere kwaliteit of eigenschap van jezelf in de verf, zoals je favoriete sport of vakantiebestemming.

Gesponsorde artikelen