Switchbot maakt al je gordijnen slim voor een spotprijs

Elektrische gordijnen, je kent het wel, vijfsterren-hotels hebben ze vaak. Je wordt wakker, drukt op een knop et voilà, zicht op zee. Dat zicht op zee is misschien geen werkelijkheid in het dagelijks leven, maar betaalbare elektrische gordijnen binnenkort misschien wel.

Hightech-fans zullen dit geweldig vinden, want er is een nieuw Kickstarter-project dat je gordijnen elektrisch maakt via een handig robotje. In een chique hotel heb je het misschien al eens gezien: gordijnen die openen met één druk op de knop. Voor de liefhebbers van hoog technologische snufjes is dat vaak een natte droom.

Switchbot

Maar die droom kan binnenkort werkelijkheid worden en dat aan een betaalbare prijs. Want met SwitchBot kan je je gewone gordijnen elektrisch maken. Het toestelletje bevestig je simpelweg aan je gordijnroede en het robotje doet de rest.

Daardoor moet je dus geen nieuw paar gordijnen kopen én bovendien spaar je een hoop geld uit, want twee van die toestellen kosten je ongeveer 20 euro. Bovendien werken de robotjes ook nog eens op elk type gordijnroede en moest je toch de uitzondering op regel zijn, dan maakt het bedrijf een systeem dat wel werkt op je roede.

Handig aan de robot is dat het van je gordijnen ineens slimme gordijnen maakt. Zo kan je ze vanop afstand bedienen via je smartphone, maar ook Google Assistent en Amazon Alexa werken samen met de robot. Daardoor kan je je gordijnen openen of sluiten door middel van je stem.

Zonnepanelen

Het toestelletje werkt op batterijen en volgens de makers moet je die om de acht tot 12 maanden vervangen. Geen zin in? Dan kan je ook een klein zonnepaneel aankopen, waardoor je de batterij gewoon kan weglaten.

Het gaat wel nog over een Kickstarter-project, dat wil zeggen dat je de robot nog niet vrij op de markt kan kopen. De makers wilden 18.000 euro verzamelen voor het project, maar na een paar dagen stond dat bedrag al op 157.000 euro.

Als je zelf je gordijnen een pak slimmer wel maken, dan kan je je hier opgeven voor het project op de site van Kickstarter.

Meer
Lees meer...