Sylvester Stallone wijst het postje af dat Trump hem aanbood

Sylvester Stallone wijst het postje af dat Trump hem aanbood

Beleefd maar kordaat heeft Sylvester Stallone laten weten aan Donald Trump dat hij geen interesse heeft in de functie die de nieuwe president hem aanbood in zijn administratie.

Trump wou Stallone voorzitter maken van de National Endowment of the Arts (NEA), de organisatie die overheidssubsidies toekent aan de Amerikaanse kunst- en entertainmentwereld. De NEA mag jaarlijks zo’n 150 miljoen euro uitdelen.

Maar de acteur die Rambo en Rocky gestalte gaf, heeft geweigerd. Stallone zegt “gevleid” te zijn door het aanbod, maar hij wil zich liever richten op zijn liefdadigheidswerk voor Amerikaanse oorlogsveteranen: “Ik denk dat ik meer kan betekenen door aandacht te vragen voor militairen en me in te zetten voor huisvesting, banen en financiële hulp voor deze helden.”

Slimme vrouw

Stallone zei eerder dit jaar overigens nog dat hij gevraagd was door de Republikeinen om, net zoals Arnold Schwarzennegger, zich in de politiek te gooien.

Iets wat hij weglachte: “I said to my wife, ‘What do you think?’ She said, ‘Are you crazy? You’re not going to be elected. You don’t have that insatiable need to be embraced by people.’”

Stallone noemde Trump toen een Dickensiaans figuur en zei dat hij z’n twijfels had dat die “bekwaam genoeg was om de wereld te runnen”.

Gesponsorde artikelen