Syrische extremisten kruisigen hun vijanden en tweeten de foto’s

Syrische extremisten kruisigen hun vijanden en tweeten de foto’s

De burgeroorlog in Syrië is opnieuw wat gruwelijker geworden. Foto’s op Twitter tonen aan dat er mensen gekruisigd worden. De daders zijn extremisten van een islamistische groepering die zelfs bij al-Qaida niet meer welkom was. We waarschuwen voor harde beelden.

Publieke kruisigingen zouden vandaag niet meer dan een stukje toneel mogen zijn dat Christenen met Pasen opvoeren, maar in Syrië is het opnieuw een executiemethode. Extremisten van één van de sterkste islamistische groeperingen van Syrië zouden deze oude, gruwelijke manier om iemand ter dood te brengen opnieuw toepassen. Dinsdag zijn naar verluidt twee mannen gekruisigd in Raqqa, een provincie waar extremisten sinds vorig jaar de plak zwaaien. Hun bebloede lichamen werden vervolgens in het midden van een stad voor het publiek tentoongesteld.

Foto’s op Twitter

Een jihadist publiceerde een foto op Twitter (rechts, niet de tweet hierboven) van een man die aan een kruis was opgehangen. Hij voegde eraan toe dat het één van de zeven mensen was die op die dag in Raqqa door ISIS geëxecuteerd waren. Opvallend ook is de jongen die op het beeld toekijkt. ISIS is een organisatie die zelfs voor al-Qaida te radicaal was en werd afgestoten. En zo staan er nog wel foto’s op Twitter van mensen die gekruisigd zijn. Het is niet duidelijk of het om aanhangers van het regime van president Assad gaat of het andere rebellen zijn die tegen ISIS strijden om de controle over het land.

Over de foto’s is voorts niet veel geweten, behalve dat er een groep is opgericht die zichzelf “Raqqa is being Slaughtered Silently” noemt. De oprichter, Abu Ibrahim Alrquaoui, zegt dat hij aanwezig was op de kruisigingen en de foto’s gemaakt heeft. Maar ook hij is verder niet bekend. Sinds dinsdagochtend worden de foto’s echter over de sociale media verspreid door tegenstanders die de brutaliteit van ISIS willen aantonen, alsook door trotse aanhangers van ISIS.

“Nieuwe valse Jezus”

De boodschappen op Twitter zijn eveneens heel hard. Zo schreef een jihadist: “lol, hij wordt de nieuwe valse Jezus.” Een andere gaf een woordje uitleg bij een beeld: “De spion naast hem begon te urineren van zodra we hem omhoog hingen, tien minuten nadat hij gedood was.” Raqqa was de eerste provincie die het regime van Assad aan rebellen verloor. ISIS stelde de christenen voor een ultimatum: ofwel bekeren tot de islam, ofwel beperkingen aanvaarden, ofwel de dood. En de gekruisigde lijken in de stad moeten de bevolking daar waarschijnlijk aan herinneren.

(Bronnen: The Daily Beast, Fox News, Twitter)

Gesponsorde artikelen