Sziget 2019 strikt Foo Fighters, Florence + The Machine, onze Tamino en deze 20 acts

Sziget 2019 strikt Foo Fighters, Florence + The Machine, onze Tamino en deze 20 acts

Het Hongaarse festival Sziget belooft volgend jaar een dik feestje te worden met artiesten zoals Foo Fighters, Florence + The Machine, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix en zelfs de jonge Belg Tamino. Afspraak van 7 tot en met 13 augustus in Boedapest.

Het razend populaire festival Sziget heeft in één keer maar liefst 23 acts gelost. Boedapest krijgt bezoek van Foo Fighters, Florence + The Machine, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix, Tamino, Richard Ashcroft, Catfish & The Bottlemen, Chvrches, Jungle, Kodaline, The Blaze, Maribou State, Idles, Superorganism, Pale Waves, Parcels, Boy Pablo, Frank Turner & The Sleeping Souls, Of Mice & Men, Frank Carter & The Rattlesnakes, Gang Of Youths, Alma en Yungblud. Eerder werd Ed Sheeran al aangekondigd als headliner.

We leggen de internationale en de Belgische topper onder de loep:

(Dit is het duurste festival ter wereld.)

Foo Fighters

Foo Fighters is één van de grootste rockbands van het moment. De band werd in 1995 opgericht door voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl. Die nam in datzelfde jaar nog in z’n eentje de plaat ‘Foo fighters’ op.

(Dave Grohl denkt trouwens aan een samenwerking met Adele voor de volgende Foo Fighters-plaat.)

De hits volgden elkaar om met onder andere The Pretender, Everlong, Learn To Fly, Best Of You en This Is A Call. Het laatste wapenfeit van Foo Fighters, ‘Concrete and Gold’, kwam eind 2017 uit. De band staat er om bekend vooral live erg sterk te zijn.

(Lees hier onze recensie van het Foo Fighters-concert in het Sportpaleis eerder dit jaar.)

Tamino

Tamino is een rising star in het Vlaamse (en nu ook internationale) muzieklandschap. Hij deed mee aan de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en zijn gevoelige debuutsingle Habibi werd een overdonderend succes. In oktober 2018 bracht Tamino zijn debuutplaat ‘Amir’ uit. Daaruit kwam al de single Persephone. Zijn stijl is sober en ontwapenend. Wij twijfelen er niet aan dat Tamino de Hongaren zal achterlaten met knikkende knieën.

(Dit is de eerste headliner van Best Kept Secret 2019.)

Op 29 en 30 november staat Tamino in een uitverkochte AB. Op 1 december is er een extra concert, waarvoor nog kaartjes beschikbaar zijn. ‘Amir’ kan nu al voorbesteld worden. De eerste 500 bestellers die een cd of vinyl bestellen krijgen een gesigneerd exemplaar toegestuurd.

(Dit zijn 15 Best Kept Secrets waar Rock Werchter nog iets van kan leren.)

Tickets

De ticketverkoop loopt via de website van het festival en vanaf nu zijn ook de Sziget Express, dagtickets, 3-Day Tickets, camping- en glampingopties in de verkoop gegaan.

Gesponsorde artikelen