Sziget Festival pakt uit met Post Malone, Franz Ferdinand, James Blake en meer

Sziget Festival pakt uit met Post Malone, Franz Ferdinand, James Blake en meer

Het Hongaarse Sziget Festival heeft haar laatste headliner aangekondigd: Post Malone. Ook James Blake, Franz Ferdinand, Tove Lo, Years & Year en nog een aantal artiesten zijn vandaag bekend gemaakt. Afspraak van 7 tot 13 augustus in Boedapest.

Sziget Festival pakt uit met rapper Post Malone als laatste headliner. Ook de multi-instrumentalist en producer James Blake maakt zijn opwachting in Boedapest. De Britse rockband Franz Ferdinand, die twee nieuwe albums voor dit jaar op de planning heeft staan, keert deze zomer voor het eerst sinds 2013 terug naar The Island of Freedom, net als de Zweedse singer-songwriter Tove Lo en de Britse synthpopband Years & Years.

Ook technolegende Richie Hawtin, creatieve duizendpoot IAMDDB, de veelzijdige dance muzikant Elderbrook en de synthpopster Roosevelt zijn aangekondigd. De indierock band Razorlight en de experimentele rockgroepen Yeasayer en Son Lux zijn ook van de partij.

Verder laat Sziget weer haar diversiteit zien met toevoegingen van acts als jazzfusionist Masego, indie-soul doorbraak Yellow Days, Arabisch-beïnvloede popster Jain, multi-instrumentalist Xavier Rudd en de politieke reggae revivals Protoje & The Indiggnation.

Eerder raakte al bekend dat onder andere Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine en Tamino naar Sziget komen.

Enkele uitblinkers:

(Dit zijn de eerste headliners van Pukkelpop.)

Post Malone

Post Malone is amper 23 jaar, maar hij is nu al een van de meest succesvolle rappers ter wereld. Met zijn plaat ‘Stoney’ uit 2016 brak hij het record van ‘Thriller’ van Michael Jackson als R&B- of hiphopalbum dat de meeste weken in de Billboard Toplijsten stond. Post Malone bracht vorig jaar nog de plaat ‘Beerbongs & Bentleys’ uit dat hij op 11 maart komt voorstellen in het Sportpaleis. Daarop staan tracks zoals Better Now en Psycho. Andere meebrullers van Post Malone zijn Congratulations, White Iverson, I Fall Apart en Go Flex.

(Dit is de voorlopige affiche van Rock Werchter.)

Franz Ferdinand

De Schotse rockgroep Franz Ferdinand is bij het grote publiek bekend van songs als Take Me Out, The Dark of the Matinée, No You Girls en Do You Want To. De band brak in 2004 door met hun selftitled debuutplaat.

De sound van Franz Ferdinand is eigenlijk een mengeling van allerlei stijlen, gaande van klassieke punk over 80s synthpop en new wave tot mastodonten zoals Talking Heads, The Beatles, Prince en Queen. Het resultaat zijn melodische, aanstekelijke songs die menig heup zullen doen zwieren in Boedapest.

(Dit is de voorlopige affiche van Graspop.)

Tickets

De ticketverkoop loopt via de website van het festival en vanaf nu zijn ook de Sziget Express, dagtickets, 3-Day Tickets, camping- en glampingopties in de verkoop gegaan.