’t Is al gebeurd: de eerste kandidaat van De Slimste Mens 2018 is bekend

’t Is al gebeurd: de eerste kandidaat van De Slimste Mens 2018 is bekend

Het duurt nog een paar maanden voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van start gaat, maar de eerste deelnemer is al bekend. Erik Van Looy verklapte in Het Laatste Nieuws alvast dat er een voetballer zal deelnemen: Hans Vanaken.

Eigenlijk wilde Erik Van Looy graag Gouden Schoen Ruud Vormer in z’n quiz, maar de Nederlander vond zijn traptechniek toch iets sterker dan z’n quizcapacatiteiten. Hij stuurde de presentator echter wel door naar een collega bij Club Brugge, want teamgenoot Hans Vanaken zou bijzonder veel weten. En dat bleek ook toen Van Looy hem een bezoek bracht.

Xavier Taveirne

Vanaken werd vorig seizoen kampioen met Club Brugge, en hij werd uitgeroepen tot profvoetballer van het jaar. Een selectie voor de Rode Duivels op het WK voetbal zat er niet in, maar zo heeft hij meer tijd om zich voor te bereiden op zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Erik Van Looy is naar eigen zeggen overtuigd dat Vanaken gaat schitteren, ook al doen voetballers het doorgaans niet goed in de quiz.

Op andere namen blijft het nog wachten, en de hele lijst wordt doorgaans pas in het najaar voorgesteld. Vanaken probeert in het programma op VIER Xavier Taveirne op te volgen. Het intussen al zestiende seizoen van de quiz zou in oktober van start gaan.

Gesponsorde artikelen