’t Is beslist: de eerste finalist van Steracteur Sterartiest gaat de wedstrijd gewoon winnen

’t Is beslist: de eerste finalist van Steracteur Sterartiest gaat de wedstrijd gewoon winnen

Michiel De Meyer is de eerste finalist van Steracteur Sterartiest. En mogelijk ook gewoon de winnaar. Hij zal nooit op de pijnbank hebben gezeten, zong zijn beste liedjes in de halve finale en is razend populair. Sieg De Doncker en Tinne Oltmans zitten op de valreep elk voor de tweede keer op de pijnbank. Slechts één van hen mag ook naar de finale. Al is Michiel toch wel torenhoog favoriet.

Exit Ianthe Tavernier

Jammer, maar Ianthe Tavernier grijpt net naast het podium van Steracteur Sterartiest. De actrice uit De Buurtpolitie begon twijfelachtig, maar zorgde nadien voor enkele van de mooiste optredens van het hele seizoen. Ondanks drie pijnbanken had ze zeker het potentieel om te winnen, maar de fans van Tinne Oltmans waren zoals verwacht iets talrijker. Ianthe zal het spijtig vinden voor haar goede doel Doof Vlaanderen, al hebben ze wel flink verdiend aan haar passage. En nu kan ze zich tijdens de kerstdagen focussen op de musical The Little Mermaid. Dus wie meer van haar wil horen, weet waarheen. Voor VTM zit de wedstrijd op de concurrerende zender erop.

De eerste finalist:

Michiel De Meyer

1. Ruimtevaarder – Kommil Foo

Michiel De Meyer heeft goed geluisterd naar de kritieken van de voorbije weken en koos voor het Nederlands, de taal waarin hij altijd veel overtuigender is. Bovendien stond hij net zoals in de eerste aflevering enkel met een piano op het podium. Andermaal wist Michiel een soort musical van zijn optreden te maken. Daar heeft Gers het al weken moeilijk mee, maar Kristel benadrukt dat hij zijn vak echt goed kent. Michiel zong elke noot heel zuiver, zoals we dat van hem in het begin gewend waren.

2. Putting on the Ritz – Fred Astaire

De musical van Michiel ging ook bij z’n kerstnummer verder. Deze keer presenteerde hij er zelfs een dansje bij. Hij zet zo duidelijk zijn grootste wapen in nu we in de beslissende fase van de wedstrijd zitten. Plots was ook Gers Pardoel overtuigd, en dat wil wat zeggen. Kristel merkte op dat Sieg nu toch serieuze concurrentie krijgt, maar dat is eigenlijk al weken zo. Michiel is hier niet enkel geraakt door al z’n vrouwelijke fans, al zijn die wel bijzonder talrijk.

3. Een ster – Stan Van Samang

Het minst overtuigende optreden van Michiel was gekozen door het publiek. Het kan ook gewoon zijn dat een liedje van Stan Van Samang te goed is. Maar ja, als je Steracteur Sterartiest wil worden, moet je het niveau van je voorganger natuurlijk wel aankunnen. Slecht was het zeker niet en de jury had niks dan lof voor Michiel. Voor Ingeborg was de redenering duidelijk: het feit dat het publiek een liedje van de eerste winnaar kiest is gewoon een teken dat Michiel gaat winnen. Hij is in elk geval dik verdiend de eerste finalist.

De pijnbank:

Sieg De Doncker

1. Human – Rag ’n’ Bone Man

Vorige week had Sieg De Doncker dan misschien wel de pijnbank verdiend, deze keer nam hij een uitstekende start met een erg moeilijk nummer. De lage noten waren wel een probleem, maar in het refrein haalde Sieg stevig uit. Kristel was onder de indruk, want zij had blijkbaar ook wat twijfels over Sieg. Ingeborg deed er nog een schepje bovenop en noemde hem God zelf. Het signaal voor Gers Pardoel om z’n buurvrouw nog eens een veeg uit de pan te geven. Hij kwam dan maar met de enige juiste conclusie: Sieg is niet de allerbeste zanger, maar wel een sterartiest.

2. Sweet Caroline – Neil Diamond

Helaas hield Sieg dat niveau niet vol tijdens zijn met kerstballen versierde nummer. Het leek soms wel een karaoke tijdens een dronken kerstfeestje. Gelukkig blijft hij een entertainer en zo had het publiek geen jeneverkes nodig om helemaal mee te gaan in de sfeer. Ingeborg had haar eigen omschrijving: het was alsof hij in een zorgcentrum stond te zingen. Ze gaf toe voor de eerste keer in acht weken teleurgesteld te zijn, maar dan vooral door zijn slechte nummerkeuze.

3. Hold back the river – James Bay

Sieg deed dan maar z’n best om al brullend zijn mindere zangkwaliteiten te verbergen, en eerder in de wedstrijd zou dit best een goed optreden geweest zijn. Nu was het lang niet slecht, maar dan nemen Michiel en Tinne zingend toch afstand. Ingeborg en Kristel benadrukten dat Sieg zeker niet alleen gebruld heeft, maar ook als zanger sterk uit de hoek is gekomen. Je bent voor of tegen, dat is duidelijk. En of hij genoeg fans heeft voor de finale weten we volgende week.

Tinne Oltmans

1. Sign of the times – Harry Styles

Tinne Oltmans was aanvankelijk nog onder de indruk van de pijnbank, want ze kon de juiste toon in het begin maar niet vinden. Naarmate het nummer vorderde, vond ze toch de rust om beter te presteren. De jury was ook heel lief voor Tinne in de halve finale. De enige kritiek kwam van Ingeborg, en dan nog aan het adres van Peter Van de Veire die het verschil tussen een pony en een eenhoorn niet kende. Al een geluk dat hij niet naar de pijnbank kan worden gestemd.

2. True colours van Cyndi Lauper

Tinne overtuigde wel helemaal tijdens haar kerstnummer, al moeten we bij True Colors nu niet meteen aan Kerstmis denken. Het is natuurlijk wel een mooi liedje en dat leverde Tinne één van haar beste prestaties tijdens Steracteur Sterartiest op. Op de achtergrond van haar optreden zagen we allemaal jongeren die net als Tinne het taboe wilden doorbreken en tonen dat ze naar een psycholoog gaan. Ingeborg merkte op dat ze als enige zoveel aandacht aan haar goede doel geeft.

3. Sky full of stars – Coldplay

Vorige week moest Tinne zonder oortjes optreden, en ook deze keer had ze pech. Er liep iets mis in het midden van haar optreden waardoor het orkest stopte met spelen en het nummer onderbroken werd. Tinne bleeft er relatief rustig onder, al was het duidelijk toch even paniek. Kan gebeuren tijdens een liveshow natuurlijk. De prestatie van Tinne had er wel een beetje onder te lijden, maar ze kreeg het publiek helemaal mee. Ingeborg riep op tot een staande ovatie, en zo kon deze uitschuiver wel eens in het voordeel van Tinne gaan werken.

Hier ging het mis …

Maar Tinne herpakte zich!

Toch volgde het publiek niet, en moet Tinne voor de tweede week op rij naar de pijnbank. Er zal dus gestemd moeten worden als we alsnog een vrouw in de finale willen.

Gesponsorde artikelen