’t Is dan toch gebeurd: aan deze clip is ‘Gangnam Style’ Psy zijn YouTube-record kwijt

’t Is dan toch gebeurd: aan deze clip is ‘Gangnam Style’ Psy zijn YouTube-record kwijt

Het heeft lang geduurd, maar ‘Gangnam Style’ is dan toch niet meer de meest bekeken video op YouTube. ‘See You Again’, van Wiz Khalifa en Charlie Puth, neemt de fakkel over van de absurde dans van PSY. Maar het zou wel eens kunnen dat hun heerschappij maar van korte duur is. Want de clip van ‘Despacito’ zit ‘See You Again’ al op de hielen.

PSY was de eerste die de kaap van één miljard views kon ronden met zijn clip voor Gangnam Style. Dat kostte hem maar zes maanden. De clip van de Zuid-Koreaanse PSY ging na de publicatie in juli 2012 meteen viraal.

Maar het moet nu dus de troon afstaan aan See You Again, van Wiz Khalifa en Charlie Puth. Momenteel heeft Gangam Style 2.896.240.883 views, en nu doet See You Again dus net ‘ietsje’ beter met 2.902.764.763.

Paul Walker

See You Again dateert ondertussen ook al van 2015, maar is vooral bekend uit de Fast & Furious-film Furious 7. Paul Walker, die zijn rol van Brian O’Conner zou verderzetten in de nieuwe film, overleed echter in 2013 voor de film was afgerond. Voor de resterende scènes werden zijn broers Caleb en Cody als stand-ins gebruikt. Ook in de clip is het Cody die gestalte geeft aan het personage van zijn broer.

In de clip neemt O’Conner afscheid van zijn vriend Toretto (Vin Diesel), iets dat duidelijk op de emoties van vele kijkers heeft gespeeld. Het emotionele lied (kijk maar naar de tekst: “It’s been a long day without you my friend, and I’ll tell you all about it when I see you again“) werd de meest verkochte single van 2015 en kreeg ook Grammy- en Oscarnominaties. Dat het nog steeds een van de meest gevraagde popsongs op begrafenissen in het Verenigd Koninkrijk is, zegt genoeg.

Despacito in de achtervolging

Voor See You Again is het natuurlijk een mooie prestatie, maar hun heerschappij zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Want er is een hit die je al maanden overal op de radio hoort die See You Again op de hielen zit: DES-PA-CITOOOOOO (ja, dat zit nu weer in je hoofd voor de rest van de dag, graag gedaan).

Luis Fonsi en Daddy Yankee zouden met hun zomerse hit wel eens heel snel de kroon van Wiz Khalifa en Charlie Puth kunnen overnemen. De clip werd maar gepost in januari van dit jaar, maar het heeft nu al meer dan 2,5 miljard views. Op de tijd dat Gangnam Style het iconische één miljard views bereikte, komt Despacito dus al aan 2,4 keer zoveel. Als het aan deze snelheid verdergaat, dan zal het de kaap van drie miljard al overschrijden in augustus. En of je het nu leuk vindt of niet, het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de Despacito-hype snel zal gaan liggen. Het lijkt dus nog maar een kwestie van tijd voor See You Again van de troon gestoten wordt. DEEES-PAAAA-CITOOOOOOOO!

Gesponsorde artikelen