’t Is gebeurd: Hanne, Klaasje en Marthe zijn de nieuwe K3

’t Is gebeurd: Hanne, Klaasje en Marthe zijn de nieuwe K3

Eindelijk weten we het: Hanne, Marthe en Klaasje zullen vanaf nu door het leven gaan als K3. Na een lange zoektocht en een spannende finale is het doek gevallen voor Karen, Kristel en Josje. Ze geven natuurlijk nog een aantal afscheidsshows, maar ze weten nu aan wie ze de fakkel zullen doorgeven. Voor de meisjes die het net niet haalden, was het natuurlijk even flink slikken na een ronduit helse show waarin de optredens elkaar aan een hoog tempo opvolgden.

Gerard Joling had al een stukje van de verrassing verpest door in de namiddag een foto op de sociale media te posten waarop de nieuwe haarkleuren van de kandidaten te zien waren. Ondanks pogingen om ons te doen geloven dat het een grap was, bleek tijdens de show dat het gewoon om een blooper van de Nederlander ging. Marthe en Lauren verschenen met zwart haar op het podium. Vervolgens bleken de Nederlandse meisjes Jindra en Klaasje gewoon hun blonde haar te mogen houden. De grootste verrassing was het rosse haar van Lisa, die het daardoor uiteraard tegen favoriet Hanne moest opnemen.

Hanne kon niet verliezen

Daardoor waren er maar acht combinaties meer mogelijk en zij moesten allemaal een kort fragment uit een K3-lied zingen. Favorieten Hanne, Klaasje en Marthe sprongen eruit, maar het viel toch op dat Jindra het echt goed deed, bijvoorbeeld naast Marthe en Hanne. De jury en het publiek moesten hieruit vijf duo’s kiezen voor de grote finale. Uiteindelijk was Hanne de grote winnaar, want de vier combinaties met haar gingen allemaal door. Lisa stond aan de andere kant van de ladder, want zij maakte nog maar één kans op vijf om in de nieuwe K3 te zitten. Marthe en Klaasje werden drie keer gekozen, Jindra en Lauren twee keer.

Medialaan

Nieuwe liedjes

Dan volgde het grote moment waarop we vijf gloednieuwe K3-liedjes te horen kregen. Bij het eerste liedje van Marthe, Jindra en Hanne vroegen we ons toch even af wat Miguel Wiels gedronken had toen hij het schreef. Maar het blijft wel hangen: ‘Wat doen we als het binnen regent, plaats een emmer onder het gat‘. Gert Verhulst kon zich niet inbeelden dat ze zich op zo’n moment nog amuseren, maar zo kwam het voor hem wel over.

Een heel andere stijl was het ‘rapliedje’ Een Bank Vooruit, gebracht door Lauren, Klaasje en Hanne. Josje zag dit trio zo al meteen optreden, omdat ze echt op elkaar zijn ingespeeld. En dat was nodig bij dit nummer.

Daarna zong de grote publieksfavoriet een vrolijk jodelnummer. Marthe, Klaasje en Hanne waanden zich even in de bergen van The Sound Of Music, en Gerard Joling zag Gert Verhulst zo in een Tiroler broekje op het podium staan. De jury was bij dit nummer vergeten dat ze nog niet naar de officiële nieuwe K3 aan het kijken waren. Vooral de rollende ‘r’ van Marthe viel in de smaak.

Lauren, Jindra en Hanne zongen daarna een liedje dat bij de kleine kindjes zeker een hit gaat worden. Kusje Soldaat werd bijzonder goed gebracht door dit trio, het klonk echt als K3 en dat was toch wel een klein beetje verrassend zonder favorieten Marthe en Klaasje.

Tot slot mocht Lisa eindelijk weer meedoen, samen met die favorieten Marthe en Klaasje. Voor Jij Bent De Bom mochten ze een regenboogtruitje aantrekken. Na dit optreden gooide de jury de handdoek, want het werd echt ongelooflijk moeilijk.

En de nieuwe K3 is …

Maar er moest gekozen worden, en voor de belangrijkste stemming kreeg de kijker eindelijk een grote input. Samen met de jury kozen zij wie de nieuwe K3 mocht worden. Voor de bekendmaking van de nieuwe K3 werd Marthe nog even verrast door de komst van haar broer, die speciaal uit Australië was overgekomen. Uiteraard mocht Karen als haar opvolgster Hanne kiezen. Josje moest het blondje kiezen, en dat was al iets spannender. Maar uiteindelijk haalde favoriet Klaasje het toch. En uiteraard noemde Kristel nadien Marthe. En zo eindigde het sprookje met de publieksfavoriet: Hanne, Klaasje en Marthe.

Gesponsorde artikelen