Left Right
scrollTop top

’t Is nog niet gedaan: deze topgames komen de volgende weken uit


’t Is nog niet gedaan: deze topgames komen de volgende weken uit

We zijn al verwend de jongste weken, maar het is nog niet gedaan: voor het einde van het jaar komen er  nog een pak topgames uit. We verwachten geweldige dingen van deze nieuwe games voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Hitman 2

PlayStation 4, Xbox One, PC, 13 november

Je hebt gewoon niet geleefd totdat je een bewaker met een kokosnoot hebt uitgeschakeld terwijl je een flamingo-mascottekostuum draagt. Dit is de zevende Hitman-game alweer, de reeks met expert huurmoordenaar Agent 47. Net als de uitstekende Hitman-reboot uit 2016 (lees hier waarom dat een schot in de roos was), zal Hitman 2 Agent 47 volgen door zes enorme levels terwijl hij de omgeving en de mensen om hem heen gebruikt om zijn doelen te bereiken zonder gezien te worden. De essentie van het spel is hetzelfde, maar met een pak nieuwe tools en functies beschikbaar voor Agent 47.

Spyro Reignited Trilogy

PS4, Xbox One, 13 november

Na de heropstanding van die andere mascotte van Sony in Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, is het nu tijd voor ieders favoriete paarse draak. Spyro krijgt zijn eigen remaster. Spyro Reignited Trilogy bevat de eerste drie games in de serie (de beste), van scratch herbouwd met immens verbeterde Unreal Engine 4-graphics en een verfijnd besturingsschema. Voor iedereen die Spyro in 1998 heeft gemist, is Reignited Trilogy een geweldige manier om kennis te maken met dit stukje 3D-platformhistorie.

Fallout 76

PlayStation 4, Xbox One, PC, 14 november

Hoewel Fallout 76 zich afspeelt in dezelfde ’50s-achtige, post-apocalyptische setting waar de serie bekend om staat, is dit geen nieuw verhaal voor één speler. In plaats daarvan is Fallout 76 een overlevingsspel in een gedeelde wereld dat zich afspeelt in de bestraalde uitgestrektheid van West Virginia, 25 jaar na het einde van de Grote Oorlog.

Je hoeft niet per se met anderen te spelen, maar ze zullen er zijn, middelen verzamelen, gemuteerde beesten doden, hun eigen kampementen bouwen en mogelijk zelfs kernwapens lanceren van silo’s die overal op de kaart te vinden zijn.

Fallout 76, dat een van de grote aankondigingen was van Ubisoft op de afgelopen E3-conferentie (lees hier meer over de anderen), is naar verluidt vier keer groter dan de map van Fallout 4 (dat enorm lovende reviews kreeg), en het zal fascinerend zijn om te zien of een enorm online multiplayer-overlevingsspel er gaat in slagen de fameuze, eenzame, unieke Fallout-sfeer te behouden.

Pokémon: Let’s Go

Nintendo Switch, 16 november

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go Eevee! zijn 3D-remakes van de originele Pokemon Red en Pokemon Blue-games en lijken de beste elementen van Pokemon Go en de klassieke Pokemon-serie samen te brengen. Alle 151 originele Pokémon zitten in het spel, evenals hun Mega Evolved- en Alolan-vormen van de latere games. Voor fans van Pokémon – en wie is dat niet? – lijkt het een onmisbare release.

Battlefield V

PlayStation 4, Xbox One, PC, 20 november

Als er een thema is voor mainstream, big-budget videogames van het najaar 2018, is dat “jezelf opnieuw uitvinden bij wijze van terugkeer naar je origineel”. Battlefield V is misschien wel het beste voorbeeld hiervan: het incorporeert de radicale veranderingen van zijn voorganger, Battlefield 1 (genoemd naar de Eerste Wereldoorlog) in een game die de serie voor het eerst in bijna een decennium terugbrengt naar haar roots.

Die roots zijn de Tweede Wereldoorlog. Battlefield V is een game met een enorme reikwijdte en ambitie. Er is de solo-campagne die probeert om weinig bekende conflicten en de mensen die in hen vochten te belichten via “War Stories“. Er is de uitgebreide meta-game “Tides of War” voor online matches. En, net als Call of Duty, zal Battlefield V een Battle Royale hebben: “Firestorm“, een mode die 64 spelers opsluit op een uitgestrekte map die steeds meer in vlammen opgaat terwijl 16 squadrons vechten om de laatste te zijn die overeind blijft.

Battlefield V maakte door internationale druk ook komaf met loot boxes. Je zal enkel nog tegen betaling je uiterlijk kunnen pimpen. Zoek dus niet naar de premium pass of season pass zoals je die in Battlefield 1 wel nog kon vinden.

Darksiders 3

PlayStation 4, Xbox One, PC, 27 november

Darksiders is duidelijk succesvol genoeg geweest om twee sequels te krijgen, maar gelet op hoe weinig erover gepraat wordt, moet de actieplatformserie een van de meest ondergewaardeerde van de jongste tien jaar zijn. Darksiders 3 volgt opnieuw een nieuwe Ruiter van de Apocalyps (Fury) terwijl ze probeert de Zeven Hoofdzonden te verslaan en te vernietigen.

Darksiders 3 is The Legend of Zelda (maar veel donkerder en veel gewelddadiger) met een vleugje Devil May Cry (de combat).

Just Cause 4

PlayStation 4, Xbox One, PC, 4 december

De terugkeer van Rico Rodriguez! Er is eigenlijk alleen maar goed nieuws: Just Cause 4 heeft nog steeds de hectische third-person-toestanden die van de voorganger zo’n leuke game maakten. Deze keer vindt alles plaats in de Zuid-Amerikaanse wildernis van de fictieve Solis. De grootste toevoeging is een extreem weersysteem. Of hoe je dingen als bliksem en tornado’s gaat kunnen gebruiken om de zotst mogelijke destructie te veroorzaken.

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo Switch, 7 december

De hele bende is er in Super Smash Bros. Ultimate: elk speelbaar personage uit de hele serie – dus sinds 1999 – zit in de game. Naast alle oudjes, zijn er ook spannende nieuwkomers zoals fan-favoriet Ridley, Splatoon’s Inklings en Daisy (een “Echo Fighter” of kroonkarakter van Peach). Het tempo van de wedstrijden is aangepast om nog sneller te zijn, met name in de Final Smash-aanvallen die allemaal zijn herwerkt om je zo snel mogelijk weer in het midden van de actie te krijgen.

Insurgency: Sandstorm

PS4, Xbox One, PC, 12 december

Een must voor shooterfans die houden van hardcore simulatiespellen zoals Arma 3. Insurgency: Sandstorm is in dezelfde geest een FPS – het vervolg op een cult-klassieker, nu gedaan in Unreal Engine 4. Minimalisme is het sleutelwoord in deze tactische shooter: er is nauwelijks een HUD en geen hitmarkers of kill indicatoren – je zal zelf moeten verifiëren of je een target hebt uitgeschakeld bijvoorbeeld.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452