’t Is officieel: Jeb wil de derde Bush in het Witte Huis worden

’t Is officieel: Jeb wil de derde Bush in het Witte Huis worden

De 62-jarige Jeb Bush heeft vandaag officieel zijn kandidatuur gesteld voor het presidentschap. Dat deed hij in Miami, de belangrijkste stad van het Florida waar hij gouverneur was. De Republikein kan zo de derde Bush in het Witte Huis worden, al is de weg nog lang.

Na vader George en broer George W. kan Jeb de derde Bush worden die het Witte Huis zijn thuis mag noemen. In Miami kondigde hij namelijk aan dat hij vol de strijd voor het presidentschap zal aangaan. In zijn bombastische campagnetaal zet hij zich af tegen de heersende macht in Washington. “Zij praten over problemen, ik zie oplossingen”, zo zei hij. “I’m ready to lead.

Als gouverneur van Florida werd hij geroemd om zijn efficiënt leiderschap, onder meer door gigantisch veel zaken uit de begroting te schrappen. Maar hij is ook erg conservatief. Hij wordt zelfs als de meest conservatieve van Bush-clan gezien, en dat wil toch al wel wat zeggen. Religie en familiewaarden waren dan ook alom aanwezig tijdens de aankondiging, en er werd opvallend veel Spaans gesproken. Zo probeert het team uiteraard nu al de steeds groter wordende groep Spaanstaligen in de Verenigde Staten aan te spreken.

Maar de weg is nog erg lang voor Jeb Bush. Er zijn nu al elf Republikeinse kandidaten, al is hij waarschijnlijk wel de grootste kanshebber om de Republikeinse nominatie binnen te rijven. En dan volgt mogelijk een titanenduel met Hillary Clinton, die als belangrijkste kandidaat bij de Democraten gezien wordt.

Gesponsorde artikelen