’t Is weer Couckenbak: Marc Coucke heeft nog maar eens iets opgekocht

’t Is weer Couckenbak: Marc Coucke heeft nog maar eens iets opgekocht

Na de overname van Durbuy Adventure vorig jaar, laat Marc Coucke weer van zich horen. De ondernemer heeft 12 miljoen geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf SnowWorld, bekend van de skihallen in Zoetermeer en Landgraaf. Door deze investering heeft Coucke 64 procent van het bedrijf in zijn bezit. 

Marc Coucke had met zijn investeringsmaatschappij Alychlo al 24 procent van SnowWorld in handen, maar door zijn investering van 12 miljoen euro stijgt dit percentage nu tot 64 procent. Coucke kocht 1,26 miljoen aandelen van het bedrijf aan 9,50 euro per stuk.

Coucke laat in een persbericht weten dat hij verheugd is met de overname. “SnowWorld is een fantastisch bedrijf met heel veel mogelijkheden.” Ook Koos Hendriks, CEO van SnowWorld, klinkt positief: “Ik heb inmiddels een leeftijd bereikt waarbij het verstandig is een andere rol binnen SnowWorld te gaan vervullen. Ik ben ervan overtuigd dat Marc Coucke SnowWorld naar een nog hoger niveau zal tillen.”

Het imperium Marc Coucke

Met deze overname groeit het imperium van Marc Coucke weer. De zakenman heeft zo onder andere aandelen van KV Oostende, het dierenpark Pairi Daiza, bouwgroep Versluys en technologiebedrijf Option. Verder is hij ook bezig aan het uitbouwen van een avonturenpark in Durbuy, waar hij vorig jaar een groot deel van het dorp opkocht.

Gesponsorde artikelen