’t Is zover: vanaf volgende week moet je betalen om exclusieve filmpjes op YouTube te bekijken

Filmpjessite YouTube heeft aangekondigd dat er vanaf volgende week een abonnementsdienst met de naam YouTube Red komt. Abonnees zullen voortaan zonder advertenties naar filmpjes kunnen kijken op de site en app, en bovendien toegang krijgen tot een resem unieke content.

YouTube, de filmpjessite van Google, is altijd volledig gratis geweest, maar vanaf volgende week is dat verleden tijd. De site wil namelijk de concurrentie aangaan met andere betaalde streamingdiensten zoals Netflix, zo werd gisteren aangekondigd tijdens een evenement in de Verenigde Staten. En daarom wordt de abonnementsformule YouTube Red geïntroduceerd.

Exclusieve filmpjes

Het abonnement zal 10 dollar (8,8 euro) per maand kosten, maar voorlopig enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. De rest van de wereld moet volgend jaar volgen. Voor die 10 dollar krijg je niet alleen een advertentievrije kijkervaring, je krijgt ook de mogelijkheid om filmpjes offline op te slaan voor onderweg, en je krijgt toegang tot het nieuwe YouTube Music. Dat is een nieuwe muziek-app van de filmpjessite.

Maar de belangrijkste publiekstrekker van het abonnement: exclusieve filmpjes. De grote kracht van YouTube is altijd geweest dat alle filmpjes gratis te bekijken waren, maar dat model wordt deels aangepast. Iedereen kan nog steeds gratis filmpjes uploaden en bekijken, maar de echt grote YouTube-sterren zoals PewDiePie of de Fine-broers gaan aan unieke webseries werken. En die zullen enkel te bekijken zijn met YouTube Red.

Meer
Lees meer...