T-Series, de aartsvijand van PewDiePie, gaat reeksen maken voor Netflix en Amazon

T-Series, de aartsvijand van PewDiePie, gaat reeksen maken voor Netflix en Amazon

T-Series, het op één na grootste kanaal op YouTube, zal zich in de toekomst ook gaan toespitsen op Netflix. Het bedrijf heeft daar zelfs een heuse fractie voor opgericht, met als doel series maken voor Netflix, Amazon en YouTube.

Als we je een paar maanden geleden gevraagd hadden of je wist wat T-Series was, had niemand het waarschijnlijk geweten. Maar dankzij PewDiePie kent iedereen het Indische YouTubekanaal. Het profiel, dat ongetwijfeld binnenkort de nummer één-positie van de Zweed zal overnemen, is nu klaar om de wereld te veroveren.

PewDiePie vs. T-Series

Eind vorig jaar begon PewDiePie de hete adem van het Indische YouTubekanaal T-Series in z’n nek te voelen. Sindsdien volgt de hele wereld de strijd voor de titel van het grootste YouTubekanaal op de voet. Momenteel doen de twee YouTubegrootheden haasje over aan de top, maar alles lijkt erop dat T-Series binnenkort voorgoed gaat uitlopen op PewDiePie.

Daarom zijn heel wat andere YouTubers gefrustreerd en steunen ze openlijk PewDiePie in die strijd. Ze zien T-Series namelijk niet als een “echte YouTuber”. En inderdaad, T-Series is het bedrijf achter heel wat Bollywoodfilms en -muziekvideo’s. Daardoor heeft het een enorme database en kan het dagelijks tot twintig video’s posten op YouTube, een aantal dat een gewone YouTuber, zoals PewDiePie, niet kan halen.

“Subscribe to PewDiePie”

De afgelopen maanden werden er daarom heel wat acties op poten gezet om ervoor te zorgen dat Felix Kjellberg, de man achter PewDiePie, de grootste YouTuber bleef. Verschillende YouTubers riepen hun volgers op om ook PewDiePie te gaan volgen en overal op het internet deelden fans van de vlogger de hashtag #SubscribeToPewDiePie.

De ‘Subscribe to PewDiePie’-actie nam binnen de kortste tijd de proporties aan van een heuse meme, die je waarschijnlijk wel al hebt zien passeren. Maar die meme heeft onlangs een duistere bocht gemaakt. De dader van de aanslag op de Nieuw-Zeelandse Christchurch-moskee riep tijdens zijn schietpartij namelijk “Subscribe to PewDiePie”, iets waar de Zweedse YouTuber in principe niets mee te maken heeft. Maar het geeft de meme natuurlijk een wel heel bittere nasmaak.

T-Series naar Netflix

Doordat de ‘Subscribe to PewDiePie’-rage nu waarschijnlijk definitief is gaan liggen, heeft T-Series dus vrij spel. Daardoor zal het heel snel het grootste kanaal van YouTube worden, maar het wil niet langer enkel toespitsen op de videowebsite.

Nu wil het Indische bedrijf ook de stap maken naar het iets grotere scherm. Daarvoor heeft het een speciale afdeling opgericht waar ze willen werken aan reeksen voor streamingdiensten Netflix en Amazon en ook reeksen voor YouTube zelf. Het grootste kanaal van YouTube worden, is dus duidelijk niet het einddoel van T-Series.

Gesponsorde artikelen