Left Right
scrollTop top

Tactiek wint van razernij: zo droogt bokslegende Mayweather MMA-kastaar McGregor af in het ‘gevecht van de eeuw’


Tactiek wint van razernij: zo droogt bokslegende Mayweather MMA-kastaar McGregor af in het ‘gevecht van de eeuw’

Dé ‘bokswedstrijd van de eeuw’ tussen de 40-jarige Amerikaanse ex-bokser Floyd Mayweather en de Ierse MMA-kastaar Conor McGregor heeft maar liefst tien ronden in beslag genomen. Mayweather won het gevecht. Hij was wereldkampioen in meerdere gewichtsklassen, maar legde zo’n twee jaar geleden de bokshandschoenen neer. Het was de eerste keer dat McGregor de sport officieel beoefende. 

Ex-bokser Floyd Mayweather heeft in zijn carrière 49 wedstrijden gewonnen, zonder ook maar één keer te verliezen. In de eerste rondes was McGregor dominant. Hij sloeg erop los, maar Mayweather incasseerde de klappen en keerde hem dikwijls de rug toe. Dat meldt persbureau Reuters. Ook moest de scheidsrechter McGregor meerdere keren terugfluiten omdat die Mayweather op zijn achterhoofd sloeg. Bij MMA, de beroepssport van McGregor, is dat toegelaten, bij boksen niet.

Naarmate de wedstrijd vorderde, nam Mayweather steeds meer initiatief. McGregor was intussen erg vermoeid. Op het einde van de wedstrijd kon McGregor amper nog op zijn benen staan. Met een technische knock-out kwam er in de tiende ronde een einde aan het gevecht. MMA-wedstrijden duren veel korter dan de 12 x 3 minuten in de boksring.

Overwinningsprijs: 100 miljoen dollar

De wedstrijd kreeg heel wat media-aandacht en er is veel geld mee gemoeid. Mayweather krijgt voor zijn overwinning alvast 100 miljoen dollar en als duidelijk wordt hoeveel tv-kijkers het duel bekeken hebben, kan dat bedrag nog oplopen. Wie in de VS naar het gevecht wilde kijken, moest 90 dollar betalen en nog eens nog tien dollar extra om de beelden in HD-kwaliteit te kunnen zien. Er werd op vijf miljoen betalende kijkers gerekend.

Ook breekt Mayweather met deze overwinning records. Hij heeft de legendarische zwaargewicht Rocky Marciano, die decennia geleden 49 keer won en nooit verloor, overtroffen. Die Marciano stopte in 1956 op zijn veertigste met boksen. Op de boksbroek van Mayweather stond in goudkleurige letters TBE (The Best Ever, red.).

De bokswedstrijd:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737