Taiwan legaliseert het homohuwelijk als eerste Aziatische land 

Taiwan legaliseert het homohuwelijk als eerste Aziatische land 

Het homohuwelijk is vanaf 24 mei officieel legaal in Taiwan. Het is het eerste Aziatische land dat al langer dan vandaag pleit voor de rechten van holebi’s en vandaag, de Internationale Dag tegen Homofobie, werd dit goede nieuws bekendgemaakt. 

De stemming voor het legaliseren van een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht vond al eerder plaats in mei 2017. De regering kreeg hiervoor twee jaar de tijd om deze wetgeving te legaliseren. Ondertussen, twee jaar later, is het dan eindelijk zover: het Taiwanese hooggerechtshof maakt de legalisatie van het homohuwelijk bekend. Een goede stap in de richting naar een moderner beleid.

Dit land is het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk weer afschaft.

Liberaal land

Taiwan is één van de meest liberale Aziatische landen met hun positieve instelling tegenover homoseksualiteit. Jaarlijks vieren zij de grootste Pride-parade binnen het werelddeel. Ook op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie, tonen zij aandacht voor de sociale onwenselijkheid zoals homohaat met de officiële bekendmaking van het homohuwelijk.

Gesponsorde artikelen