Taj Mahal bezoeken? Dan heb je daar vanaf nu slechts 3 uur de tijd voor

Taj Mahal bezoeken? Dan heb je daar vanaf nu slechts 3 uur de tijd voor

De Taj Mahal is één van India’s bekendste monumenten en trekt dagelijks bijna 50.000 bezoekers aan. Een gigantisch aantal. Daarom zal er vanaf 1 april een maatregel komen om het bezoekersaantal onder controle te houden. Een limiet op de bezoekuren.

Wie er ooit al geweest is, weet hoe druk het kan zijn aan India’s grootste toeristische trekpleister. Tot wel 50.000 mensen per dag komen de Taj Mahal bezoeken. Vanaf 1 april zal je maximum 3 uur kunnen spenderen aan een bezoek aan de imposante marmeren tombe.

Met deze maatregel wil het Archaeological Survey of India, dat toezicht houdt over de Taj Mahal, het bezoekersaantal onder controle houden. Er komen steeds meer mensen het monument bezoeken, hierdoor is het risico op incidenten groter. Door een limiet te zetten op de bezoekuren hebben ze meer controle op de situatie aan het.

Niemand wordt geweigerd

De Taj Mahal werd in de 17de eeuw gebouwd, het is UNESCO Werelderfgoed en trekt elk jaar minstens 7 miljoen bezoekers aan. De limiet op de bezoekuren betekent voorlopig nog geen limiet op het aantal bezoekers. Je kan dus altijd een ticket kopen om de Taj Mahal te bezoeken, er zal niemand geweigerd worden. Deze maatregel zal in de toekomst misschien nog verder uitgebreid worden, naar een limiet op het bezoekersaantal.

Gesponsorde artikelen