Take That krijgt een musicalfilm: ‘Greatest Days’ is in pre-productie!

Take That Musical Greatest Days
EPA

Wie in z’n jonge jaren fan was van Take That, kan die tijd binnenkort nog eens opnieuw beleven. Er is namelijk een musicalfilm in productie met de muziek van de boyband van Robbie Williams en co. De film zal Greatest Days heten, en is gebaseerd op de Take That-musical The Band.

Een paar jaar geleden ging The Band in première. Dat was een musical met de muziek van Take That. En die was een succes, want de musical wordt nu ook een film! Greatest Days is gebaseerd op de musical, en is ook geschreven door dezelfde persoon, Tim Firth.

Greatest Days

Greatest Days gaat over vijf schoolvriendinnen, wiens leven drastisch veranderd is door een concert van hun favoriete boyband. Vijfentwintig jaar na dat concert spreken ze opnieuw af, en denken ze met veel nostalgie terug aan die bewuste avond.

De regie van de film is in handen van Coky Giedroyc. De vrouw uit Hongkong maakte eerder ook al onder andere Mary Shelley’s Monster, met Sophie Turner.

De cast van de film is nog niet officieel bekendgemaakt. Actrices Cush Jumbo (The Good Wife), Ruth Wilson (Luther, Jane Eyre) en Rosamund Pike (Gone Girl, Die Another Day) zouden met productiehuis Sierra/Affinity (Manchester by the Sea en I, Tonya) in gesprek zijn.

Film over fans en vriendschappen

Take That bestaat na het vertrek van Robbie Williams en Jason Orange nog uit Gary Barlow, Howard Donald en Mark Owen. En die zijn enorm enthousiast: “Greatest Days is een ode aan iedereen die ons al die jaren heeft gesteund”, klinkt het.

“De film zet ons publiek een spiegel voor, hij is een viering van onze muziek, maar hij gaat letterlijk over onze fans en hun vriendschappen. Onze fans gaan al dertig jaar met ons mee, en we hebben een enorm hechte band met hen.”

“Het is voor ons fantastisch om te zien dat ze op het grote scherm vertegenwoordigd zullen worden door zo’n sterke, getalenteerde cast”, sluiten de overgebleven leden van Take That af.

Gesponsorde artikelen