Tales From The Borderlands Episode 2: Atlas Mugged was het lange wachten waard

Tales From The Borderlands Episode 2: Atlas Mugged was het lange wachten waard

“Hopelijk laten de volgende delen niet lang meer op zich wachten!” Met die zin eindigde de review van Zer0 Sum, het eerste deel van Tales From The Borderlands. Op 5 december vorig jaar, meer dan drie maanden geleden. Dat die wachttijd dus helaas wel belachelijk lang was, beseffen de makers maar al te goed. Episode twee, Atlas Mugged, opent meteen met een komische verontschuldiging. Hoe kan je dan nog kwaad blijven op TellTale Games?

Door het lange hiaat tussen de twee delen zat het verhaal behoorlijk ver weg in ons geheugen. Om niet te zeggen: zelfs over de namen van de hoofdpersonages moest er even stevig nagedacht worden. Gelukkig worden de gebeurtenissen op Pandora uit de hele eerste episode bondig samengevat in het introfilmpje, zodat je weer helemaal mee bent met de lotgevallen van de door pech achtervolgde Hyperion-loonslaaf Rhys en zijn kompaan Vaughn en de gewiekste oplichtster Fiona en haar kleine zus Sasha. Er duiken uiteraard nieuwe personages op, waaronder Handsome Jack uit Borderlands 2, maar dé ster van de show is dit keer echter ongetwijfeld Loader Bot. De uit de kluiten gewassen robot deed ook al in Zer0 Sum mee, maar krijgt hier een grotere rol en ook meteen de beste grappen voor zijn rekening mag nemen. De beste Terminator-referentie in jaren? Check!Het verhaal van Atlas Mugged neemt na de introductie direct de draad weer op waar we hem in december hadden achtergelaten en werpt je direct in een hachelijke situatie. Zonder al te veel te willen spoilen: er gebeurt iets opmerkelijks met een lepel en een oogbal en dat zet meteen de toon voor de rest van deze episode. De personages stuiteren met een rotvaart tussen geschifte actiescènes en hilarische dialogen die moeiteloos het niveau van het vorige deel evenaren. Vooral de dialogen tussen Rhys en Handsome Jack, die overigens dood is en alleen door Rhys gezien kan worden, flitsen als komische bliksemschichten heen en weer. Langs de andere kant zorgt het verhaal van Fiona en Sasha dan weer voor de nodige emotionele diepgang en rustpunten tussen al het geweld.

Op technisch gebied is er ook weer bijzonder weinig aan te merken, al valt het af en toe toch op dat de motor dit keer wel een beetje tegensputtert. Waar in Zer0 Sum er geen enkele hapering te bespeuren viel, heeft Atlas Mugged het (heel) soms wel lastig om de beelden en dialogen even vlot te laten verlopen. Een beetje jammer, gezien de toch wel lange wachttijd. Deze episode is bovendien een van de kortste uit eender welk avontuur van de TellTale-stal, met een krappe 90 minuten op de teller. Daartegenover staat dat er enkele radicaal verschillende keuzes gemaakt kunnen worden, waardoor je er niets mee zal inzitten om het na afloop nog eens op te starten en te checken wat er zou gebeurd zijn als je voor plan B had gekozen.

Conclusie: (nog steeds) 8/10

Hoewel Atlas Mugged (te) lang op zich heeft laten wachten en (te) kort is, puilt ook dit tweede deel van Tales From The Borderlands uit van de creativiteit, geslaagde grappen, spitse dialogen en oprecht boeiende personages. De makers zijn erin geslaagd om de verhalen van twee totaal verschillende protagonisten moeiteloos tot één geheel te verweven. Tot slot eindigt deze aflevering met de strafste cliffhanger die de jongens en meisjes van TellTale Games ooit uit hun koker hebben geschud. Dus, op hoop van zegen, kunnen we alleen maar wensen dat het volgende deel dit keer écht niet lang op zich laat wachten!

0 – 2: verschrikkelijk; 3 – 4: slecht;  5 – 6. oké; 7 – 8: uitstekend; 9-10: absolute top)

Gesponsorde artikelen