Left Right
scrollTop top

Tankwagen met olie ontploft in Pakistan: minstens 120 doden


Tankwagen met olie ontploft in Pakistan: minstens 120 doden

Minstens 120 mensen zijn in de Pakistaanse stad Bahawalpur gestorven omdat een tankwagen ontploft is. Het voertuig, dat olie vervoerde, was omgeslagen omdat het te snel reed. Daarna vloog het in brand. Ook wordt er over zo’n vijftig zwaargewonden gesproken en vreest men dat het dodental zal oplopen.

In de stad Bahawalpur in het Oosten van Pakistan zijn meer dan 120 mensen omgekomen bij de ontploffing van een omgeslagen tankwagen. Dat meldt persbureau Belga. Het voertuig vervoerde olie en zou omgeslagen zijn doordat het te snel reed. Daarna vatte het vuur. Veel mensen liepen op het wrak af, in de hoop lekkende olie te kunnen aftappen. Toen explodeerde de tankwagen.

Volgens getuigen waren sommigen op de plek van het ongeval aan het roken. Mogelijk heeft dat de brand veroorzaakt. Ook vlogen verschillende andere voertuigen in brand, waaronder 75 motorfietsen en vier auto’s.

Verder zijn zo’n vijftig slachtoffers zwaargewond en er wordt gevreesd dat het dodental nog zal oplopen. Ook zal het lang duren om de doden te identificeren: de lichamen van heel wat slachtoffers zijn zo erg verbrand, dat ze amper nog te herkennen zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539