Tarantino breekt stilte rond zijn oude vriend Harvey Weinstein: “ik ben verbijsterd, mijn hart is gebroken”

Tarantino breekt stilte rond zijn oude vriend Harvey Weinstein: “ik ben verbijsterd, mijn hart is gebroken”

Quentin Tarantino heeft voor het eerst een statement gelost over het schandaal rond Harvey Weinstein. De twee werkten gedurende meer dan 20 jaar samen. De iconische regisseur reageert geschokt op alles dat er over Weinstein naar buiten is gekomen de afgelopen dagen.”Ik heb een paar dagen nodig om mijn pijn, emotie en woede te verwerken”, schrijft hij.

Tarantino en Weinstein kenden elkaar al van bij de eerste langspeelfilm van Tarantino, Reservoir Dogs, in 1992. De twee bleven ook daarna samenwerken, en leverden zo samen verschillende topfilms af, zoals Pulp Fiction, Kill Bill en nog recenter The Hateful Eight. De twee werden intussen ook meer dan zakenpartners. Zo organiseerde Weinstein eerder dit jaar zelfs een verlovingsfeestje voor de regisseur en zijn vriendin Daniella Pick.

“Mijn hart is gebroken”

Tarantino reageert nu dus voor het eerst op het schandaal rond zijn vriend Harvey Weinstein. Hij deed dat niet zelf, maar via actrice Amber Tamblyn. Ze hadden een “heel lang diner”, zo zei ze op Twitter. Tarantino zou haar daar uitdrukkelijk hebben gevraagd zijn statement te delen.

Daarin zegt hij dat hij “verbijsterd” is en “zijn hart is gebroken door de onthullingen over zijn vriend”. “Ik heb nog enkele dagen nodig om mijn pijn, emoties, woede en herinneringen te verwerken”, stelt Tarantino. “Daarna zal ik er ook publiekelijk over spreken.”

Lees hieronder het hele statement:

Gesponsorde artikelen