Taxichauffeurs Seattle op ‘charmecursus’ om te wedijveren met Uber

Taxichauffeurs Seattle op ‘charmecursus’ om te wedijveren met Uber

Rond autodeeldiensten als Uber, waarmee via je smartphone een autorit kunt bestellen, is al veel te doen geweest. Meestal gaat het om negatieve reacties van overheden die al dan niet op vraag van taxichauffeurs de apps willen verbieden, zoals ook in Brussel. Uit het Amerikaanse Seattle komt nu ook eens positief nieuws: taxichauffeurs willen zich tegen de concurrentie wapenen door zelf een betere service aan te bieden: ze gaan op cursus om klanten beter te bedienen.

Taxibestuurders in de staat Washington kunnen lessen in de ‘charm school’ volgen, een cursus die op vraag van taxiverenigingen wordt gegeven. De eerste vier uur lange sessie vond eergisteren plaats in Tukwila, buiten Seattle, meldt ABC News. Op het programma staan dingen als ‘voortreffelijke klantenservice: wat is dat en hoe lever je hem’, of ‘hoe klachten behandelen en reageren op lastige klanten’. 

Daarnaast gaat de cursus nog wat breder, en krijgen de chauffeurs te horen hoe ze hun merk of dienst kunnen presenteren op een manier die het meest toegankelijk is voor de klanten, en hoe ze nieuwe zakenrelaties kunnen aangaan met bijvoorbeeld bedrijven. 

De eerste sessie, die eindigde met oefeningen en een nabeschouwing, werd bijgewoond door ongeveer 170 bestuurders van Yellow Cab, Orange Cab en Farwest Taxi die elk 60 dollar uit eigen zak betaalden voor de cursus. Vandaag vond een tweede sessie plaats, en later waarschijnlijk nog een derde.

“We willen hun klandizie echt verdienen”, legt taxibestuurder Paul Cheema uit aan Komonews.com. “Dit is de mensen tonen dat we echt onze tijd nemen, geld uitgeven en proberen deze industrie te veranderen.

Gesponsorde artikelen