Left Right
scrollTop top

Taylor Swift is de best betaalde vrouw in de muziekwereld


Taylor Swift
© GettyImages

Ooit was Taylor Swift niet meer dan een jonge coutryzangeres, die onderbroken werd door Kanye West. Maar dat imago heeft de Amerikaanse ver achter zich gelaten. En met succes: Swift is de best betaalde vrouwelijke artiest het voorbije jaar.

Een inkomen van een slordige 185 miljoen dollar (iets minder dan 167 miljoen euro) in een jaar tijd, dat is iets waar de meeste mensen op deze aardbol alleen maar van kunnen dromen. Taylor Swift moet niet verder dromen, want dat bedrag is namelijk wat ze ingevuld heeft op haar voorlopige belastingsaangifte van het afgelopen jaar. Dat schrijft het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes.

Tournees, deals en albums

Het geld verdiende ze voornamelijk met haar laatste tournee, Reputation. Daarmee verbrak ze het record van meest opbrengende tournee. Het bedrag dat Reputation binnenhaalde? Een slordige 266 miljoen dollar (een kleine 240 miljoen euro).

Maar dat is niet alles: Taylor Swift sloot ook een deal met Republic Record, het productiehuis van Universal. Dat leverde haar opnieuw een bedrag met negen cijfers op. Haar inkomen zal waarschijnlijk nog heel wat meer de lucht in schieten, want vorige week releasete de zangeres nog een nieuw album, Lover, dat vanaf het prille begin een enorm succes was.

Openingsact

Vannacht vinden in de Verenigde Staten bovendien de VMA’s plaats, de Video Music Awards. Daarvoor is ze met You Need To Calm Down onder andere genomineerd voor video en nummer van het jaar, beste pop, beste poweranthem, zomerhit en de award Video for Good. Voor ME! is ze samen met Brandon Urie genomineerd voor beste samenwerking. Bovendien treedt TayTay op als openingsact voor de awardshow.

Meer dan verdubbeld

Taylor Swift laat haar opvolgers ver achter zich liggen. Beyoncé staat op de tweede plaats in de lijst, maar het gat tussen de nummers één en twee is gigantisch. Swift slaagt er met haar 185 miljoen dollar in om het inkomen van haar runner up maar liefst te verdubbelen. Beyoncé verdiende het afgelopen jaar “amper” 81 miljoen dollar (net geen 73 miljoen euro). De derde in de lijst is Rihanna. Zij verzamelde haar 62 miljoen dollar (iets meer dan 55 miljoen euro) vooral met haar bedrijf Fenty Beauty.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810