Taylor Swift maakt komaf met haar reputatie en haar haters in haar nieuwe videoclip

Taylor Swift maakt komaf met haar reputatie en haar haters in haar nieuwe videoclip

Dé verrassing van de VMA’s was misschien toch wel de videoclip van Taylor Swifts nieuwe single ‘Look What You Made Me Do’. In de clip maakt Taylor komaf met haar oude zelf en met een aantal artiesten waar ze een vete mee heeft. Ze had het zelf al aangekondigd, maar het is duidelijk: the old Taylor is dead.

De zangeres liet vorige week al de eerste single van haar nieuwe album los op de wereld en daaruit bleek overduidelijk dat de zangeres een nieuwe, donkere weg inslaat. Vannacht toonde ze, in première, de videoclip van het nummer Look What You Made Me Do en de boodschap is duidelijk: you don’t want to mess with Taylor.

In de videoclip verrijst de zangeres uit het graf als een zombie en verwijst ze naar talloze bekende videoclips van zichzelf. Op het einde van de videoclip staan verschillende versies van Taylor door de jaren heen en samen verwijten ze elkaar voor wat Taylor al jaren verweten wordt door critici: van ‘fake’ zijn tot ‘je speelt het slachtoffer alweer’ over ‘je kan niet altijd zo verrast zijn’.

Maar Taylor doet meer dan met zichzelf spotten in Look What You Made Me Do. Ze maakt ook komaf met iedereen die haar iets in de weg heeft gelegd.

Calvin Harris

Zag jij bijvoorbeeld in de eerste seconden van de video het graf achter Taylor terwijl ze als zombie is verrezen? Op het graf staat Nils Sjoberg geschreven en dat is niet toevallig de schuilnaam die Swift gebruikte toen ze This is What You Came For schreef, de hit van ex-vriendje Calvin Harris. De liefde is duidelijk over, want Harris was ‘not amused’ toen Taylor haar bijdrage aan het nummer naar buiten bracht en weigerde eerst toe te geven dat Swift meegeschreven had aan het nummer. Swift dwong hem om dat recht te zetten en maakt nu ook komaf met Calvin Harris.

David Mueller

Geen beroemdheid, hoewel, hij heeft een verdienstelijke poging gedaan om in de media te komen door Taylor Swift aan te klagen. Hij kneep in de poep van Taylor Swift, haar entourage liet dat weten aan het radiostation waar de man werkte en hij verloor bijgevolg zijn job. De schuld van Swift, oordeelde Mueller en dus kloeg hij haar aan. Maar Swift sloeg terug, klaagde hem voor een symbolische dollar aan voor seksuele intimidatie en won die rechtszaak. En die symbolische dollar? Die zie je in het juwelenbad liggen van Taylors nieuwe videoclip.

Katy Perry

De talloze tijgers en poezenreferenties gezien in de videoclip? En doen ze jou aan iemand denken? Jip, de vete met Katy Perry is nog niet voorbij. Ook het nummer Bad Blood van Taylor Swift gaat over haar ruzie met Katy Perry. De twee zijn lang goeie vriendinnen geweest, maar nu gaan er zelfs geruchten dat Taylor niet live heeft opgetreden op de VMA’s, omdat Katy Perry ook moest optreden.

Tom Hiddleston

Taylor vond na haar relatie met Calvin Harris de liefde bij Tom Hiddleston, maar ook die bleef niet duren. Swift verwijst in haar nieuwe videoclip naar het T-shirt die hij droeg op een 4th of July-feestje. Op het T-shirt stond ‘I love TS’, een verwijzing naar Swifts initialen dus. De romance was van korte duur, maar Swift steekt nog even de draak met Hiddleston door al haar dansers een T-shirt met hetzelfde opschrift te laten dragen.

Kanye West

Rapper Kanye West heeft het Taylor Swift niet gemakkelijk gemaakt. In 2009 verstoorde hij nog haar overwinningsspeech op de VMA’s en riep hij “dat Beyoncé had moeten winnen”. In de videoclip hoorden we al dat Swift wraak neemt op Kanye. Zo zingt ze “I don’t like your little games, Don’t like your tilted stage” en wie heeft er recent opgetreden met een kantelend podium denk je? Juist, Kanye West.

Verder zien we Taylor in haar videoclip met haar VMA-jurk uit 2009 en zegt ze “ik zou graag uit deze verhaallijn geschreven worden”. Een verwijzing naar de hetze die West creëerde door over Taylor te zingen in zijn nummer Famous?

Eén ding is duidelijk: ze zag er altijd als een lief meisje uit, maar je kan maar beter geen ruzie maken met de zangeres. Want ze neemt wraak.

De volledige clip ziet er geweldig stoer uit

Gesponsorde artikelen