‘Taylor Swift: Miss Americana’-docu verschijnt begin volgend jaar op Netflix

Taylor Swift
EPA

Je bent fan of je bent het niet, maar één ding is zeker: je kan niet meer naast Taylor Swift kijken. En vanaf volgend jaar wordt dat nóg een beetje moeilijker, want dan verschijnt er een documentaire over de wereldster op Netflix: Taylor Swift: Miss Americana.

Amper 29 jaar oud is ze, maar Taylor Swift is één van de meest succesvolle artiesten ooit. Ze verkoopt albums aan een tempo waar jeugdbewegingen tijdens hun jaarlijkse koekjesverkoop alleen maar over kunnen dromen. En met alles dat op die albums staat, wint ze de ene award na de andere.

Records en bankrekeningen

Op de afgelopen American Music Awards, brak het ooit onschuldige meisje zelfs nog het record van wijlen Michael Jackson. Ze mocht er zes prijzen mee naar huis nemen, waaronder die voor ‘dé artiest van het decennium’. Daarmee staat haar totaal op 29. Dat zijn vijf AMA’s meer dan de King of Pop in totaal mocht in ontvangst nemen.

Al dat succes wordt natuurlijk ook vertaald in een gigantische bankrekening. Taylor Swift werd halverwege het jaar uitgeroepen tot best verdienende vrouw in de muziekwereld. Oké, in een half jaar kan er veel veranderen. Maar de kans dat de Lover-zangeres nog van de troon zou gestoten worden, was (en is) miniem.

“Emotionele documentaire”

Streamingreus Netflix is duidelijk ook fan van (het succes van) Taylor Swift. Begin volgend jaar zal daar namelijk een “emotionele documentaire” over de zangeres verschijnen. Taylor Swift: Miss Americana gaat in première op het Sundance Film Festival op 23 januari en verhuist dan naar Netflix.

Volgens het officiële statement is de documentaire “een rauwe en emotionele blik op één van de meest iconische artiesten van deze tijd tijdens een belangrijke overgangsperiode in haar leven”. De zangeres is in de docu te zien terwijl ze leert dat haar rol niet enkel over muziek schrijven en uitvoeren gaat.

Taylor Swift is al een beetje vertegenwoordigd op Netflix. Fans kunnen er ook al de documentaire over haar Reputation-tournee bekijken.

Gesponsorde artikelen