Taylor Swift wint rechtszaak tegen handtastelijke radiopresentator

Taylor Swift wint rechtszaak tegen handtastelijke radiopresentator

Taylor Swift heeft het proces tegen de ex-radiopresentator, David Mueller, gewonnen. De Amerikaanse zangeres had de dj aangeklaagd wegens handtastelijkheden. Dit nadat Mueller 3 miljoen dollar eiste van de popster, omdat hij door de beschuldigingen van de zangeres zijn job was kwijtgeraakt. De jury geeft Swift nu over de gehele lijn gelijk. 

Tijdens een fotomoment in 2013 poseerde Taylor Swift met de toenmalige radiopresentator David Mueller. De man vond er toen niets beters op dan met zijn hand onder het rokje van de zangeres te gaan en zo in haar billen te knijpen. Dit voorval verliep niet onopgemerkt en de radio-dj werd na een klacht van de popster buitengezwierd bij het radiostation in Denver waar hij werkte.

Naar aanleiding van zijn ontslag trok de man naar de rechtbank en eiste hij 3 miljoen dollar van Swift omdat hij naar eigen zeggen valselijk beschuldigd werd door de zangeres. Taylor Swift liet het daar echter niet bij en klaagde de man op haar beurt aan voor handtastelijkheden. De zangeres eiste, in tegenstelling tot de 3 miljoen die Mueller vroeg, slechts één symbolische dollar. Dit omdat ze naar eigen zeggen “een voorbeeld wilde stellen voor andere vrouwen dat ze altijd nee kunnen zeggen en er geen plaats mag zijn voor dergelijke vernederend daden.”

Het proces

Tijdens het proces getuigde Taylor Swift zelf over de feiten. Ze deed dit in zelfzekere en duidelijke taal. “Hij greep naar mijn blote bil en ik probeerde weg te bewegen, maar hij liet niet los. Het was afschuwelijk en choquerend en ik had nooit eerder zoiets meegemaakt.” Toen gevraagd werd naar het ontslag van de dj antwoordde Swift kordaat: “Ik ga u (de advocaat van Mueller) of uw cliënt niet toestaan om mij het gevoel te geven dat dit mijn fout is, want dat is het niet.”

Uitspraak

De jury, bestaande uit zes vrouwen en twee mannen, gaf de zangeres over de gehele lijn gelijk. Zo krijgt de zangeres haar symbolische dollar, maar ze vindt het belangrijker dat dergelijke zaken niet meer gebeuren.

“Ik hoop dat ik kan helpen om de stemmen die niet gehoord worden ook te laten horen. Daarom zal ik in de toekomst geld doneren aan organisaties die slachtoffers van seksueel misbruik helpen om zich te verdedigen”, verklaart ze in haar afsluitend statement.

Taylors advocaat, Doug Baldridge, voegde aan het statement van de zangeres toe dat het verdict in deze zaak gezien kan worden als “a new day”, omdat deze uitspraak een duidelijk signaal is voor de toekomst.

Gesponsorde artikelen