Té cool: deze cover print je foto’s rechtstreeks van je smartphone

Heb je er altijd van gedroomd om die coole selfie met je vrienden meteen te kunnen printen? Dan heb je geluk, want de Franse startup Prynt werkt aan een gigacoole smartphonecover die je digitale foto binnen de 30 seconden omzet in een geprint exemplaar. En het beste: je hebt er niet eens wifi noch Bluetooth noch whatever voor nodig!

Concreet gaat het om een cover die je moet bevestigen aan je smartphone. Eens dat is gebeurd, is de hoes in staat om Polaroid-gewijs onmiddellijk een print te maken van een foto die op je gsm staat, zoals je hieronder kan zien:

Het prototype doet er voorlopig 50 seconden over om een print te maken en kan slechts één velletje papier per keer dragen. Maar de uiteindelijke versie van de Prynt Case, die binnenkort wordt gelanceerd op de crowdfundwebsite Kickstarter,  zou er slechts 30 seconden over doen en zou tussen 10 en 30 vellen papier kunnen dragen. Té cool, toch? 

Prynt heeft daarnaast nog de coole feature dat het foto’s kan omzetten in video’s. Elke keer je een foto neemt, zal de bijhorende Prynt app immers een video maken van enkele seconden, die wordt geüpload naar de cloud. Wanneer je de geprinte foto vervolgens toont aan de app, krijg je een bewegend beeld te zien, zoals je hieronder kan bewonderen:

Clément Perrot, de CEO van Prynt, laat weten dat de cover volgend jaar op Kickstarter verkocht zal worden voor 99 dollar. Prynt werkt voorlopig enkel op smartphones van 4 inch, maar ze werken aan covers die ook op grotere schermpjes passen. 

Bronnen: dailydot.com, techcrunch.com
Meer
Lees meer...