Te gek voor woorden! De 13 meest controversiële apps die je vandaag (nog) kan downloaden

Te gek voor woorden! De 13 meest controversiële apps die je vandaag (nog) kan downloaden

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel apps beschikbaar voor iPhone en Android, al is het nut van sommige echt ver te zoeken. Dit zijn volgens de Amerikaanse nieuwssite Business Insider de 13 meest controversiële. Deze apps hebben wereldwijd al voor veel discussie gezorgd, maar je kan ze nog altijd makkelijk downloaden. 

1. Telegram: de favoriete messaging app van IS

iTunes

Telegram is een messaging app waarmee je berichten kan sturen naar elkaar die volledig gecodeerd zijn en zichzelf verwijderen na een bepaalde tijd (net zoals Snapchat). Het is dus bijna onmogelijk om mensen die de app gebruiken te bespioneren en dus ideaal om berichten te sturen die de overheid niet mag onderscheppen. Zo vroeg onder meer terreurorganisatie IS aan al haar volgers om de app te gebruiken.

2. Yik Yak: een anonieme app die vaak gebruikt wordt voor cyberpesten

Yik Yak

Yik Yak is een soort van online prikbord, waar je anoniem berichten op kan plaatsen die iedereen in je omgeving die de app ook heeft, kan zien. Doordat je anoniem berichten kan plaatsen, wordt de app geregeld misbruikt om mensen te pesten of racistische opmerkingen te maken …

3. The League: Tinder, maar dan enkel voor rijke, succesvolle mensen

The League

The League is een dating app die zijn gebruikers wel heel selectief kiest. Enkel de rijken of mensen die naar een hoog aangeschreven universiteit gingen, mogen de app gebruiken. Door hun ingewikkeld algoritme kunnen de makers van de app beslissen of je cool en succesvol genoeg bent voor The League, of je het bij Tinder zal moeten houden.

4. 1Blocker: dankzij deze app geen reclame meer op je iPhone

iTunes

Sinds Apple ad blockers zoals 1Blocker toelaat op iPhones, is er een discussie aan de gang in hoeverre dat wel eerlijk is. Ad blockers blokkeren de reclame op de internetbrowsers, wat het veel aangenamer maakt om te surfen op het internet. Tegenstanders klagen dan weer dat die ervoor zorgen dat het moeilijk wordt voor sommige apps om te overleven omdat de advertenties net voor een groot deel van hun inkomsten zorgen.

5. Ashley Madison: de app die je aanzet tot een affaire

iTunes

De app Ashley Madison moedigt de (getrouwde) gebruikers aan om hun man of vrouw te bedriegen. Via de app kunnen mensen een minnaar of minnares in de buurt vinden.

6. Lulu: een vleeskeuring-app voor vrouwen

Lulu

Lulu is een app voor vrouwen die ervan houden om de mannen ‘hun vlees te keuren’. Ze kunnen er anoniem mannen punten geven. Daarnaast kan je er ook hashtags toevoegen als #hot of #toogoodtobetrue, maar ook een hashtag als #bigfeet is geen uitzondering.

7. Luxy: een dating app voor de elite

iTunes
Deze app noemde zichzelf de “Tinder, zonder de arme mensen”, maar tegenwoordig gaan ze door het leven als een online club voor miljonairs. Je kan net zoals op Tinder een match te vinden door naar links of rechts te swipen en zien of je van bijvoorbeeld dezelfde kledingmerken houdt.

8. Weed Farmer: een spel waar je je eigen marijuana kweekt

iTunes

Weed Farmer daagt je uit om je eigen cannabisboerderij te leiden. Je kweekt op de app zelf je planten en probeert dan je opbrengst te verkopen om zo een succesvolle kweker te worden!

9. SkinneePix: de app die ervoor zorgt dat je er magerder uitziet

iTunes

SkinneePix bewerkt je selfies, zodat je er magerder uitziet op de foto. Zo kan je virtueel makkelijk twee, vier of zes kilogram vermageren in enkele stappen.

10. After School: een forum waar studenten uit het middelbaar anoniem vanalles kunnen bespreken

iTunes

After School is een app ontworpen voor studenten uit het middelbaar om anoniem zaken te bespreken zonder dat ze zich zorgen moeten maken over ouders of leerkrachten die meelezen. Het werd uit de App Store verwijderd nadat kinderen het gebruikten om hun klasgenoten te pesten, maar sinds kort is de app terug.

11. Whisper: een online platform waar je anoniem de laatste roddels en grootste geheimen kan posten

iTunes

Whisper is een van de meest populaire online platformen, waar mensen anoniem de laatste nieuwtjes of de grootste geheimen kunnen posten. Dankzij de zoekfunctie kan je zelfs zoeken naar berichten die gepost werden op je school of in de buurt.

12. En last but not least is er Tinder: de eerste app die het oké maakt om mensen te keuren op basis van hun uiterlijk

iTunes

De énorm populaire dating app Tinder zorgde ervoor dat het aanvaardbaar werd om op basis van vleeskeuring een onenightstand te zoeken.

(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen