Te koop op eBay: een pretpark en vier andere belachelijk grote dingen

Te koop op eBay: een pretpark en vier andere belachelijk grote dingen

Heb je toevallig een paar miljoen euro op overschot en ben je dringend op zoek naar een leuke investering? Overweeg dan zeker eens om het Spreepark in Berlijn te kopen. Het verlaten pretpark staat voor 1,62 miljoen euro te koop op eBay. Een klein overzichtje van de meest belachelijk grote items die op eBay al de revue passeerden.

1. Pretpark in roestige staat

We beginnen bij het Spreepark, een verlaten pretpark in Oost-Berlijn. In 2002 moest het park sluiten wegens tegenvallende cijfers en een eigenaar die besloot om cocaïne in zijn attracties te stoppen. Sindsdien staat het pretpark leeg en is het een walhalla voor urban explorers die de creepy sfeer van het leegstaande pretpark willen opsnuiven. Voor 1,62 miljoen euro kan het Spreepark van jou zijn. Het reuzenrad werkt alleszins nog, al heeft het wel een smeerbeurtje nodig.

2. Tunnelboormachine, nog maar één keer gebruikt

In 2004 verkocht de Eurotunnel Group via eBay een van de tunnelboormachines (TBM) waarmee de Kanaaltunnel werd uitgegraven. Het gevaarte van 580 ton werd oorspronkelijk voor 48.548 euro gekocht. De bieder had echter geen rekening gehouden met de verzendkosten van 303.435 euro en trok zijn bod terug. De TBM werd dan maar door Tony Wilkinson gekocht voor 48.427 euro. Tony, zelf een schroothandelaar, had geen problemen met de verzendkosten. Hij liet de TBM ter plekke ontmantelen en verkocht de stukken als oud ijzer.

3. Vliegdekschip, nog maar drie vorige eigenaars

Eind 2003 verscheen er een wel heel bijzonder item op eBay. Bieders konden immers een kans wagen om in bezit te komen van een oud vliegdekschip van de Britse marine. Het schip was ook al onderdeel geweest van de Australische en de Braziliaanse vloot. De HMS Vengeance werd in 2004 door eBay van de site verwijderd omdat het volgens hen om oorlogsmateriaal ging, ook al waren alle wapensystemen van het schip gehaald. De prijs van het schip was in enkele weken tijd opgelopen tot 4,85 miljoen euro. De HMS Vengeance geraakte dus niet verkocht en belandde uiteindelijk in India op de schroothoop.

4. Raketbasis omgevormd tot luxewoning

Altijd al een eigen raketbasis willen hebben? Dan moet je zeker eBay in de gaten houden. In 2002 besloten twee Amerikaanse architecten een oude raketbasis om te bouwen tot een luxe chalet. Ook het ondergrondse gedeelte van de basis werd erg luxueus ingericht. De hele site werd uiteindelijk verkocht voor 1,53 miljoen euro. Blijkbaar is er in de Verenigde Staten zelfs een hele markt voor raketbasissen die zijn omgevormd tot een woning.

5. Stadje te koop

Het zal je maar overkomen, terwijl je op eBay kijkt, zie je plots dat jouw stadje te koop staat. Het overkwam de inwoners van Bridgeville in Californië drie keer. Bridgeville werd in 2002 het eerste stadje dat te koop werd aangeboden op eBay. Het werd voor 508.905 euro gekocht door de Amerikaanse zakenman Bruce Krall. In 2006 werd het door Bruce opnieuw op eBay gezet. Daniel Thomas La Paille kocht samen met zijn moeder en grootmoeder het stadje over voor 909.554 euro. Zij zetten Bridgeville in 2007 voor een derde keer op eBay, maar zonder succes.

Gesponsorde artikelen