Te koop: vriendje voor je poes

Te koop: vriendje voor je poes

Wat doe je als je poes zich dood verveelt en je niet genoeg tijd hebt om hem te entertainen? Koop hem een vriendje, meer bepaald een elektronisch maatje dat non-stop met je fantastische viervoeter dolt. Tot de batterijen op zijn, althans.

Voorlopig denk je bij een eitje niet meteen aan je kat, maar daar kan met ‘de Egg’ van ingenieur Jason O’Mara snel verandering in komen. “Dierenwinkels bieden alleen goedkope en saaie balletjes aan” en daarom besloot de slimmerik zelf een speeltje te ontwikkelen dat via sensoren automatisch reageert op de bewegingen van je huisdier. Heeft je kitty zin om te spelen? Dan rolt het eitje met piepende geluidjes weg, klaar om gevangen te worden door jouw ‘tijger’.

Terwijl het baasje van huis is, schenkt de Egg uren speelplezier aan je eenzame poes. Tenzij een vergeetkous natuurlijk het speeltje, dat Jason O’Mara liever “het vriendje van je kat” noemt, is vergeten op te laden via de USB-aansluiting…

Voorlopig is het intelligente kattenvriendje nog niet op de markt, al zal dat ongetwijfeld niet lang meer duren. Zo zamelde O’Mara al meer dan 52.000 dollar in via het crowdfundplatform Kickstarter. Daarmee heeft hij zijn doel van 15.000 dollar al lang bereikt. Een exacte prijs is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het speeltje voor 32 dollar verkocht zal worden.Miauwkes!

Gesponsorde artikelen