Te veel gedronken = slagboom blijft toe: West-Vlaamse gouverneur wil alcoholcontroles op parkings

Te veel gedronken = slagboom blijft toe: West-Vlaamse gouverneur wil alcoholcontroles op parkings

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, wil een soort alcoholslot op parkeerterreinen in steden, op evenementen en langs de autostrade. Het is heel simpel: voor wie te veel gedronken heeft om met de auto te rijden gaat de slagboom niet open. 

De West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé wil het aantal slachtoffers op de West-Vlaamse wegen verminderen en wil daarom strikter optreden tegen chauffeurs die te veel drinken als ze nog met de auto moeten rijden. Dat zegt hij op de vooravond van de Verkeersveilige Nachten, een BOB-campagne in West-Vlaanderen.

“Het belangrijkste van dit initiatief is uiteraard sensibiliseren. Er vallen nog steeds te veel slachtoffers op West-Vlaamse wegen”, zegt Decaluwé. Hij pleit daarom voor bewaakte parkings in steden, langs de snelwegen en op grote evenementen. Daar wil hij een soort van vast alcoholslot zetten voor de chauffeur de parking kan verlaten. Het werkt heel simpel: als je te veel gedronken hebt om nog met de auto te rijden, gaat de slagboom niet open.

Maar ook over die grens is heeft Decaluwé een nieuw voorstel. De gouverneur wil namelijk een nultolerantie. Nu ligt die grens op 0,35 mg per liter uitgeademde lucht, wat ongeveer overeenkomt met twee consumpties op enkele uren tijd.

Bovendien wil hij de alcoholcontroles mobieler maken om te vermijden dat iedereen al weet waar er wanneer alcoholcontroles (zullen) zijn. “Via sociale media is iedereen meteen op de hoogte van de controles”, klinkt het.

Gesponsorde artikelen