#teamevelien: hartjes overspoelen sociale media na overlijden Vlaamse blogster

#teamevelien: hartjes overspoelen sociale media na overlijden Vlaamse blogster

#teamevelien. De hashtag circuleert al een tijd op sociale media, maar kreeg gisterennamiddag een serieuze boost. Jammer genoeg. Jammer genoeg, want de Evelien uit Team Evelien is gisteren overleden na een maandenlange strijd tegen kanker, waarover ze schreef op haar blog. Twitter, Facebook en Instagram werden gisteren overspoeld door hartjes en steunbetuigingen.

“Voor altijd dertig jaar oud. Een 31ste feestje zit er niet meer aan komen. Neen, een cirkel is niet eindeloos.” Het waren de laatste woorden van de Brugse Evelien Soens op haar blog. Maandag kwam haar laatste eigen post, het bijzonder aangrijpende ‘Circle of Life’, online, gisteren stond er plots dat Evelien overleden was. “Evelien is deze ochtend thuis overleden. Bedankt iedereen voor de vele berichten en uitgebreide steun in de laatste moeilijke periode. Het betekende bijzonder veel voor Evelien! #teamevelien.”

“Plat op m’n gezicht”

Evelien blogde al maanden over haar strijd tegen pancreaskanker, een diagnose die ze eind oktober vorig jaar kreeg. Twee dagen nadat haar schoonmoeder overleden was aan kanker. “Kanker, met de k van kutziekte”, verwoordde een Twitteraar het gisteren perfect. Eveliens blogposts waren altijd heel eerlijk: “Down and up and down. And up and down again. En dan plat op m’n gezicht. De perfecte samenvatting van 2015 tot zover.”

Duizenden mensen lazen haar openhartige schrijfsels, reageerden, stuurden haar berichten en mailtjes, deelden haar posts en lieten ze viraal gaan. “Gelukkig heb ik de meest fantastische vrienden ooit, die vanuit het niets, zomaar een overvloed van liefde op me af sturen”, schreef ze er begin vorige maand nog over.

“Veel hartjes veroverd”

Nadat haar overlijden gisteren bekend raakte, kwam een golf van solidariteit op gang. Op sociale media werden foto’s van op armen getekende hartjes gedeeld, steun voor #teamevelien. Ooit had ze zo’n hartje op Instagram geplaatst, gisteren werd het hét symbool van rouw. “Ik zal aan het eind dan misschien niet lang geleefd hebben, ik heb blijkbaar wel al veel hartjes veroverd!” Reken maar van yes, Evelien.

#teamevelien forever

“Als woorden niet genoeg zeggen.”

“Rust zacht”

“Topwijf”

Gesponsorde artikelen