Teaser ‘Snowpiercer’ seizoen 2 toont eerste beelden van Sean Bean als Mr. Wilford

Snowpiercer
Netflix

Het tweede seizoen van Snowpiercer heeft nu al een eerste teaser gekregen. In die teaser krijgen we eindelijk Mr. Wilford te zien. Op het einde van het eerste seizoen kwamen we namelijk te weten dat die wel degelijk bestaat en nog steeds in leven is.

Na een spannend eerste seizoen van Snowpiercer staat nu het tweede seizoen al klaar. De reeks werd al bijna volledig ingeblikt voor de uitbraak van het coronavirus waardoor er voorlopig nog geen verschuivingen zijn in de planning. Het tweede seizoen wordt verwacht in de zomer van 2021.

Snowpiercer

De Netflixreeks Snowpiercer is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur Bong Joon-ho. De Zuid-Koreaan viel eerder dit jaar in de prijzen op verschillende filmfestivals en zelfs de Oscars voor Beste Film en Beste Regisseur in ontvangst mocht nemen voor zijn film Parasite. Hij is ook bij de Netflixreeks van Snowpiercer betrokken als producent.

Snowpiercer speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de wereld te koud is geworden om te leven. Mr. Wilford vond daar een oplossing voor en bouwde een gigantische trein met 1.001 wagons, genaamd Snowpiercer. Daarop was er plaats voor zo’n 3.000 mensen, die de enige overlevenden van de wereld waren. Of zo leek het toch. Want op het einde van het eerste seizoen ontdekten we dat er nog een tweede trein rond rijdt, met aan boord de enige echte Mr. Wilford. De Mr. Wilford van op Snowpiercer was eigenlijk Melanie Cavill (Jennifer Connelly). Zij moest een revolutie vanuit de staart van de trein voorkomen, maar dat mislukte faliekant. Maar ook voor haar zit er nog een verrassing op de tweede trein, haar dochter Alexandra (Rowan Blanchard).

Sean Bean

In het eerste seizoen kregen we de mythische figuur Mr. Wilford nog niet te zien. Maar in het tweede seizoen krijgt hij wel een gezicht, dat van acteur Sean Bean. En die krijgen we in de eerste teaser voor het tweede seizoen voor de eerste keer te zien in die gedaante.

Mr. Wilford heeft ook duidelijk een missie. In de teaser hoor je hem zo zeggen: “Ik ben terug en ik ben gekomen om terug te claimen wat van mij is.” Nadat er eindelijk gelijkheid is in de trein, met tailie Andre Layton (Daveed Diggs) aan het hoofd, zijn de problemen dus duidelijk nog niet van de baan.

Bekijk hier de teaser voor het tweede seizoen van Snowpiercer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen