Technologische revolutie in de maak: vervangt “Light Energy” straks alle batterijen?

Technologische revolutie in de maak: vervangt “Light Energy” straks alle batterijen?

Het Internet of Things (IoT), dat zijn dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen die verbonden zijn met het internet. Binnen 3 jaar zouden er zo’n 20 miljard toestellen zijn. Veel ervan werken op batterijen, maar misschien hebben we dankzij Light Energy binnen enkele jaren geen batterijen of zonne-energie meer nodig.

Light Energy is een vorm van zonne-energie, zoals we die kennen. Maar dan beter. Het grote verschil is dat met gewone zonne-energie je echt de zon nodig hebt. Op een druilerige dag nemen je zonnepanelen geen energie op. Met Light Energy is gewoon daglicht al genoeg om energie te produceren. Zelfs met weinig licht kan je al voor energie zorgen. Dus door in Internet of Things-toestellen met Light Energy te werken kan er al heel wat bespaard worden.

Het bedrijf achter Light Energy is Tryst Energy. Dat bedrijf wil met Light Energy de batterij volledig vervangen. Misschien kunnen ze op termijn zelfs de zonnepanelen vervangen. Intussen lopen er tests via een apparaatje dat daglicht opvangt. Op Kickstarter kan je het bedrijf steunen.

Internet of Things?

Een Internet of Things-toestel (IoT) kan elk apparaat zijn dat je je maar kan bedenken, het grote verschil met een ander apparaat, is dat het toestel met het internet communiceert. Vaak werken die toetellen op batterijen. Denk maar aan je smartphone, tablet of een bewegingssensor.Dikwijls zijn die batterijen na drie tot vijf jaar volledig uitgeput. En het kost veel tijd, geld en inspanning om die te veranderen.

Er is een revolutie aan de gang op vlak van IoT-apparaten, maar tot nu toe had niemand het over de batterij. Men ging er van uit dat de batterij nog altijd de beste oplossing is. Maar Tryst Energy denkt aan het milieu. Want binnen 3 jaar zouden er zo’n 20 miljard IoT-apparaten zijn en zo’n batterijen zijn heel vervuilend. Want door de batterij te bannen kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Gesponsorde artikelen