‘Teddies for Turkey’: Voetbalfans gooien knuffels op plein

Gisteren vond de wedstrijd tussen Beşiktaş en Antalyaspor plaats in de Turkse competitie. In solidariteit met de slachtoffers van de zware aardbeving gooiden de fans van Beşiktaş knuffels op het plein. De club had gevraagd om die mee te nemen naar het stadion.

Turkije en Syrië werden zwaar getroffen in het begin van deze maand. De aarde beefde hevig waardoor duizenden mensen hun huis kwijt zijn. Ook zijn er meer dan 50.000 doden gevallen. In solidariteit met die mensen was er gisteren een mooi initiatief georganiseerd in Istanbul. Tijdens de match tussen Beşiktaş en Antalyaspor werden speelgoed en knuffels op het plein gegooid. De bedoeling is dat dit alles nu naar de kinderen in het rampgebied gaat.

Mooi initiatief

Dit weekend werd er weer gevoetbald in de Turkse competitie nadat die drie weken had stilgelegen door de ramp. Voor de start van het duel Beşiktaş – Antalyaspor in Istanbul was er ook een eerbetoon. Hierbij konden sommige spelers het niet droog houden.

De Turkse Super League-wedstrijd, die 0-0 eindigde, werd na 4 minuten en 17 seconden onderbroken om fans de kans te geven de geschenken op het veld te gooien. De aardbeving trof Turkije voor het eerst om 04:17 uur lokale tijd op 6 februari.

“Onze fans gooiden sjaals en knuffels op het plein om ze cadeau te doen aan de kinderen in het aardbevingsgebied. Zo worden ze een beetje opgevrolijkt”, zei Beşiktaş in een verklaring van de club.

Wisselspelers ruimen op

Op het scorebord werden de codes van de nummerborden van de elf getroffen Turkse provincies getoond. Na de ‘regen’ hielpen alle spelers, inclusief de wisselspelers van beide teams, met het leegmaken van het veld.

Meer
Lees meer...