Left Right
scrollTop top

Tegenwoordig kan je ook een UBER Copter bestellen


© epa

Uber lanceert tegenwoordig ook een helikopterdienst: Uber Copter. Vanaf 9 juli zal je de dienst in New York kunnen gebruiken om van Lower Manhattan naar JFK Airport te gaan. Normaal gezien neemt dat een dik uur in beslag, maar met de helikopter duurt het maar 8 minuten. Je kan de optie wel enkel bestellen als je een diamant- of platina-rijder bent op de app. Zo’n rit kost je in totaal 200 euro.

Mensen die niet urenlang in de file willen staan om naar de luchthaven te rijden, kunnen vanaf nu ook Uber Copter bestellen. Enigste minpunt: je moet er wel 200 euro voor over hebben.

Tijdbesparend

“Dit is een reis die zoveel reizigers per dag maken, en we zien een kans om hen een grote hoeveelheid tijd te besparen”, zegt Eric Allison, het hoofd van UberAIR aan The New York Times. Momenteel duurt de rit met de auto een uur en in de spits kan het gemakkelijk oplopen naar twee uur. Met de metro of met de Long Island-tram, duurt het tussen de 50 en de 75 minuten. Uber Copter belooft de totale reiservaring, inclusief het vervoer over land, te verminderen tot slechts 30 minuten. De rit zelf in de helikopter duurt maar 8 minuten.

Hier zie je de Uber Copter in werking:

Niet voor iedereen

In het begin zullen enkel de beste klanten van de dienst gebruik kunnen maken. Namelijk de diamant-of platina-rijders. “Maar het is de bedoeling om dit op termijn uit te breiden naar meer klanten en uiteindelijk naar meer steden”, vertelt Allison nog aan The New York Times. “Maar eerst willen we de test doen in New York, of het effectief gaat aanslaan of niet.”

Deze klanten kunnen de Uber Copter vijf dagen op voorhand boeken en de helikopters bieden plaats voor maximaal vijf personen en je kan ermee reizen van maandag tot en met vrijdag op elk uur van de dag. Zodra je stoel is gereserveerd, ontvangen de passagiers een e-mail van Uber met een instapkaart. De gemiddelde rit kost zo’n 200 euro per rit.

Op Twitter zijn er verschillende meningen over het concept:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339