Temidden van de ruïnes in Aleppo traint dit meisje om de nieuwe Karate Kid te worden

Temidden van de ruïnes in Aleppo traint dit meisje om de nieuwe Karate Kid te worden

Nour is een zesjarig meisje uit Aleppo met grote ambitie. Ze wil een groot karatekampioen worden en traint daarvoor elke dag met haar vader, in de ruïnes van de platgebombardeerde stad Aleppo.

Wassim en Ala zijn de ouder van Nour en wilden hun dochter al op vroege leeftijd hun liefde voor karate meegeven. Wassim heeft zelf een zwarte gordel en kent dus de kneepjes van het vak.

Nour heeft Syrië nooit anders gekend dan als een land waar oorlog werd gevoerd, maar haar ouders wilden nooit weg uit Aleppo. Helaas is door de vele bombardementen de stad gereduceerd tot een hoop brokstukken en vond de vader van Nour geen plaats om met zijn dochter te trainen.

Tweedehands uniform

Hij maakte van een gebombardeerd huis een veilige plaats voor Nour om te trainen en kocht met zijn laatste spaarcenten een tweedehands karate-uniform waarin ze kon trainen. Volgens Nour is het “een van de mooiste cadeaus die ze ooit gekregen heeft”.

Samen met de fotograaf Yehya Alrejjo gingen vader en dochter trainen in hun safe spot en dat resulteerde in deze geweldige foto’s.

Gesponsorde artikelen