‘Temptation Island’ krijgt voorlopig geen nieuw seizoen door vele klachten

De vele klachten van verschillende voormalige deelnemers van Temptation Island blijven niet zonder gevolgen. De Nederlandse zender RTL en producent SimpelZodiak hebben namelijk laten dat er voorlopig niet gewerkt zal worden aan een nieuw seizoen.

Begin deze maand ging de bal aan het rollen over Temptation Island. Nadat er in het verleden al soms eens voormalige deelnemers geklaagd hadden over de productie, werden er nu voor het eerst juridische stappen ondernomen. Het ging om ex-kandidaten Aylin en Efrain van de Nederlandse versie van Temptation Island: Love or Leave. Zij vertelden hoe zij na hun deelname aan het programma heel wat last hebben gehad van psychische klachten. 

Het openhartige interview met Aylin en Efrain miste zijn effect niet. Al snel volgden gelijkaardige getuigen en werd er een advocaat onder de hand genomen. Ondertussen zouden zijn al veertien ex-deelnemers hebben gemeld bij strafadvocaat Sébas Diekstra.

Pauzeknop

In de huidige omstandigheden is het dan ook logisch dat er niet meteen gewerkt wordt aan een nieuw seizoen. “We hebben RTL verzocht de pauzeknop even in te drukken. Overigens waren we nog niet begonnen aan de voorbereidingen van een nieuw seizoen van Temptation Island. We willen eerst weten wat er precies aan de hand is en in gesprek met de heer Diekstra”, laat een woordvoerder van producent SimpelZodiak weten aan AD. Bij het productiehuis wordt overigens wel een deel van de verhalen die de ronde doen ontkend.

Ook Peter van der Vorst, Content Directeur bij RTL, roept op om zo snel mogelijk met de melders en hun advocaten in gesprek te gaan. “We vinden het uiterst belangrijk om persoonlijk de ervaringen van deze oud-deelnemers zelf te horen”, klinkt het daar.

Meer
Lees meer...