‘Temptation Island’ ligt onder vuur in Nederland, verschillende ex-deelnemers nemen advocaat onder de arm

Het populaire realityprogramma Temptation Island ligt in Nederland onder vuur. Afgelopen weekend hebben twee ex-kandidaten uit de biecht geklapt over hoe ze hun deelname hebben ervaren. Daarbij zijn enkele dingen aan het licht gekomen. Ondertussen heeft ook een derde deelnemer zich al gemeld.

Bij ons is het ondertussen al een tijdje geleden dat we Temptation Island nog op de televisie zagen, maar toch is het ongetwijfeld nog steeds een van onze populairste realityprogramma’s. Vier koppels trekken richting een tropische bestemming om daar de temptation aan te gaan. Ze worden van elkaar gescheiden en komen in een villa vol bloedvrouwe mannen of vrouwen terecht. De vraag daarna is of ze kunnen weerstaan aan de verleiding of uiteindelijk toegeven.

De nieuwste versie van het programma is Temptation Island: Love or Leave. Daarbij is het grote verschil dat de verleiders niet enkel relaties willen stukmaken, maar ook zelf op zoek zijn naar de liefde. Die versie was in Vlaanderen slechts één keer te zien, maar is in Nederland nog steeds aan de gang.

Eerste klacht

Over de reeks is al langer veel te doen. Zo gaan er al jaren roddels rond over extra geldsommen bij bepaalde handelingen, zouden de verleiders extra worden aangezet om relaties stuk te maken, enzovoort. Tot nu werden die roddels altijd weerlegd, maar door nieuwe klachten bij Nederlandse ex-kandidaten komt het programma opnieuw onder vuur te liggen.

Het gaat om uitspraken die ex-kandidaten Aylin en Efrain van de Nederlandse versie van Temptation Island: Love or Leave afgelopen weekend deden in het AD. Daar vertelde het koppel hoe zij na hun deelname aan het programma heel wat last hebben gehad van psychische klachten. Daarbij wilden ze niet in detail treden door angst van wat in hun contracten stond.

Nog meer deelnemers

Sinds hun uitspraken zijn nog drie ex-deelnemers naar voren gekomen met soortgelijke klachten. Zij staan ondertussen ook in contact met een advocaat. Ook zij zouden zich psychisch beïnvloed gevoeld hebben. De advocaat van Aylin en Efrain zegt daarbij al wat nieuwe dingen gehoord te hebben. Of deze klachten invloed zullen hebben op de toekomst van Temptation Island, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...