‘Temptation’-Demi en -Rodanya praten over wantoestanden tijdens opnames

Temptation Island logo
VIJF

De afgelopen paar dagen is er veel te doen rond reality-tv. Het genre heeft namelijk een serieuze deuk gekregen door het grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse serie De Villa. Ook ex-deelnemers aan het laatste seizoen van Temptation Island doen nu hun zegje over hoe het eraantoe ging achter de schermen.

Dat het er bij reality-programma’s niet altijd even nuchter aantoe gaat dat weten we al. Maar eerder deze week deed het Nederlandse reality-programma De Villa heel wat stof opwaaien. Ex-deelneemsters Demi en Rodanya, die je kan kennen van het laatste seizoen van Temptation Island, lichten nu een tipje van de sluier. De twee vrouwen vertelden aan De Telegraaf hoe het er écht aan toegaat achter de schermen bij reality-tv.

Opdringende regie

“Er waren dingen die we móesten doen en eigenlijk echt niet leuk vonden. Zo moest een verleider op een van de meisjes afstappen toen zij een zwak moment had. De verleider wilde eigenlijk niet, maar werd toch gepusht door de regie”, vertelt Demi.

Dat was niet het enige voorval wat de Nederlandse is bijgebleven. “Ik weet nog dat mijn dreamdate eigenlijk niet míjn keuze was. De regie kwam bij mij zitten en verplichtte mij eigenlijk om een bepaalde jongen te kiezen. Ze praatten gewoon zo hard op mij in, dat ik het uiteindelijk ook maar gedaan heb.”

Rodanya Temptation Island
VIJF

Het laatste seizoen van Temptation Island wordt vaak gezien als het saaiste tot nu toe. Maar dat komt volgens de twee vrouwen omdat ze zich niet lieten verplichten om bepaalde dingen te doen op het eiland. “Ik merkte wel dat je sterk in je schoenen moest staan voor dit avontuur. Wij konden goed nee zeggen, maar ik kan me inbeelden dat dat niet bij iedereen het geval is. Voor we aan Temptation begonnen moesten we ook op gesprek bij een psycholoog”, vertelt Rodanya.

“Op het eiland is er op een bepaald moment ook een psycholoog naar me toegekomen toen ik me slecht voelde. Die vertelde dat als ik niet meewerkte met de opdrachten dat tegen de regels van het programma was en ik een boete zou krijgen”, vult Demi aan.

Nieuw seizoen Temptation Island?

De twee ex-deelneemsters aan Temptation Island doen nu hun verhaal naar aanleiding van het Nederlandse reality-programma De Villa. Daarin was een grensoverschrijdende scène te zien, waarop RTL besloot om het programma te schrappen. Daarop besloot de Nederlandse zender om alle reality-series momenteel on hold te zetten.

De twee weten niet hoe het zit met contractbreuk. Want meestal moeten de deelnemers een contract ondertekenen waarin staat dat ze niet met de buitenwereld mogen praten over hun belevenissen op het eiland. Omdat de reality-wereld nu overhoop ligt, hopen de twee vrouwen dat hen niets kwalijk genomen wordt en ze geen monsterboete moeten betalen.

Demi Sidney Temptation Island
VIJF

Dat betekent dat er nog geen zekerheid is wat betreft het nieuwe seizoen van Temptation Island. Dat is namelijk al afgelopen zomer opgenomen en zou in het voorjaar uitgezonden worden op tv. VIJF maakte in ieder geval al bekend dat de zender wél verder gaat met het nieuwe seizoen. Bij RTL is het nog even afwachten wat het onderzoek naar De Villa zal uitwijzen.

Ons lijkt het in ieder geval geen slecht idee om even te wachten met een nieuw seizoen uit te brengen. Want het vertrouwen in het reality-genre lijkt ons nu wel héél sterk zoek.

Gesponsorde artikelen