Ten strijde tegen bacteriehaarden op smartphones

Ten strijde tegen bacteriehaarden op smartphones

Een recent onderzoek wees uit dat maar liefst 75 procent van de Amerikanen zijn smartphone gebruikt op het toilet. Het hoeft dus niet te verbazen dat bij een op de zes toestellen fecale materie te vinden is. Een smartphone op de vier bevat zo zelfs 18 keer meer bacteriën dan het handvat van een openbare wc. Vies, en dus komen mogelijke oplossingen voor deze hygiënekwestie ook aan bod op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. 

Het bedrijf PhoneSoap bijvoorbeeld toont een toestel dat een telefoon schoonmaakt en meteen ook herlaadt. Medeoprichter Dan Barnes zegt dat smartphones altijd warm zijn en meestal in donkere plaatsen zitten, zoals broekzakken. Ze zijn zo een ideale broeihaard voor bacteriën. PhoneSoap gebruikt natuurlijk geen echte zeep, maar wel uv-stralen om de vieze beestjes te vernietigen.

Een schoonmaakbeurt duurt drie tot vijf minuten en is perfect onschadelijk voor je kostbare toestel. De makers voorzien zelfs ‘akoestische openingen’ zodat je alarmsignalen en andere notificaties nog hoort wanneer je telefoon in het schoonmaakdoosje zit. De PhoneSoap-doos kost 50 dollar, omgerekend 37 euro.

Misschien is een dergelijk toestel ooit niet meer nodig. Want smartphonemakers werken al een tijd aan schermen die vuiligheid afstoten en ook bacterieresistent zijn. Zo werd op de CES-beurs ook een nieuwe bacteriedodende variant van Gorilla Glass voorgesteld. Die technologie werkt op basis van ionisch zilver, aldus glasfabrikant Coming over het Antimicrobial Corning Gorilla Glass. Bacteriën, algen en schimmels worden zo meteen afgebroken. En aangezien het zilver in het glas zit verwerkt, moet het even lang meegaan als het glas zelf.

Gesponsorde artikelen