‘Tenet’ komt op 31 juli naar de Belgische bioscoopzalen!

Tenet Release 31 juli
Warner Bros.

Filmfans, hou 31 juli alvast vrij in jullie agenda! Dan gaat Tenet namelijk in première in ons land. De nieuwste film van topregisseur Christopher Nolan zou normaal midden juli verschijnen, maar door de coronacrisis is de release een tweetal weken uitgesteld.

De hele wereld keek uit naar de release van Tenet, de nieuwste film van de hand van regisseur Christopher Nolan. De release van die prent zou namelijk betekenen dat het ergste van de coronacrisis achter de rug was, want bioscopen zouden hun deuren weer kunnen openen.

Corona-release

De release van Tenet stond normaal gepland midden juli, maar de uitbraak van het coronavirus strooide roet in het eten. Bioscopen wereldwijd moesten namelijk voor de veiligheid hun deuren gesloten houden, en een mogelijke kaskraker op de wereld loslaten zonder ‘m in de cinema te in première kunnen laten gaan, is helemaal geen goed idee.

Filmfans hielden met argusogen in de gaten wat Warner Bros. met de release van Tenet zou doen: op 15 juli laten staan, of toch maar uitstellen? En nu is het dus officieel dat laatste geworden, al hoeven we maar een tweetal weken langer te wachten.

Tenet

Tenet draait bijna helemaal om het personage van “the Protagonist”, gespeeld door John David Washington (BlacKkKlansman). Hij moet proberen de wereld te redden van de ondergang, en dat gewapend met één woord: Tenet. De film speelt zich niet in onze tijd of wereld af, maar in een soort schemerwereld van internationale spionage.

Naast Washington zijn ook Robert Pattinson (Twilight, The Batman), Elizabeth Debicki (The Great Gatsby, Widows), Dimple Kapadia, Michael Caine (Inception, Now You See Me) en Kenneth Branagh (Artemis Fowl) in Tenet te zien.

Gesponsorde artikelen