Tennistoernooi Indian Wells afgelast door coronavirus

Indian Wells
Twitter Kim Clijsters

Het Amerikaans tennistoernooi van Indian Wells is afgelast door de uitbraak van het coronavirus. Het toernooi wordt mogelijk uitgesteld naar later dit jaar. In Californië, de staat waar het tennistoernooi plaats zou vinden, werden ondertussen al 110 coronabesmettingen vastgesteld, één persoon overleed aan de gevolgen van het virus.

Het coronavirus heeft ook voor de sportwereld ernstige gevolgen. In Italië werden zo al de voorjaarsklassiekers in het wielrennen afgelast en nu volgt ook het tennistoernooi van Indiana Wells.

Spelers niet op de hoogte

Het tennistoernooi, waar zowat alle grote namen zouden aantreden, zal dus uitgesteld of zelfs helemaal afgelast worden. Dit tot groot ongenoegen van de spelers, die zelfs niet persoonlijk op de hoogte werden gebracht. De Belgische Kirsten Flipkens reageert verbijsterd op Twitter. Want dat is ook het platform waarop ze moest horen dat het toernooi afgelast werd.

De Belgische speelster riep ook haar collega’s op om te laten weten of zij op de hoogte werden gebracht van de afgelasting. En blijkbaar moesten ook zij het nieuws vernemen via sociale media.

Ook Alison Van Uytvanck viel uit de lucht:

Kristina Mladenovic retweette de tweet van Kirsten Flipkens en was dus duidelijk ook niet op de hoogte:

Kim Clijsters, die onlangs haar comeback maakte, was al aanwezig in Californië:

Gesponsorde artikelen