Terrasjesweer: dit zijn de leukste terrasjes van Antwerpen

Terrasjesweer: dit zijn de leukste terrasjes van Antwerpen

De stralende zon en het zwoele weer sluipt het land weer in. Met heel de week temperaturen boven de 20 graden is het officieel terrasjesweer geworden. Dit zijn de leukste hotspots om eentje te gaan drinken in de koekenstad Antwerpen. 

1. Kassa 4

Voor studenten zal de Kassa 4 op de Ossenmarkt zeker geen onbekende zijn. In de winter kruip je dicht tegen de kachel, maar eens het zonnetje schijnt, opent het café zijn terras. Het ligt midden in de universiteitsbuurt waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. Twintig meter verder ligt frituur Jean, die dag en nacht open is. Als je dus zin krijgt in iets vettig, weet je waar te zijn.

2. Bar Basil

Bar Basil is een klein cafeetje dat gelegen is op de Groenplaats. Het heeft heel vaak zon en is goedkoper dan de meeste toeristische cafés op de Groenplaats. Pas wel op voor de trams die geregeld op korte afstand voorbij rijden.

3. Sals Café

Grappig genoeg ligt Sals Café vlak naast Bar Basil. Bij deze bar kan je terecht voor de lekkerste en goedkoopste cocktails. Heerlijk verfrissend voor in de zomer én je kan een hele kan van iets bestellen voor slechts 10 euro!

4. Witzli-Poetzli

Witzli-Poetzli is een hele kluit om uit te spreken, zeker als je al wat op hebt, maar het is zeker de moeite waard om er een terrasje te gaan doen. Het ligt in een rustig straatje vlakbij de Grote Markt en als je omhoog kijkt, zie je zo de kathedraal van Antwerpen. Je hebt er niet altijd even veel zon, maar het is een leuke plaats om even af te koelen.

5. De Muze

De Muze ligt op de Melkmarkt, dichtbij de Groenplaats en de Grote Markt. Het is een leuk café om overdag in het zonnetje te zitten en te babbelen of stiekem naar de voorbijgangers te kijken. Als het ’s avonds wat afkoelt, kan je naar binnen gaan om jazzbandjes te zien optreden. Ook het decor binnen is een pareltje.

6. Mint

Mint is een hippe bar die je kan vinden op de Theodoor van Rijswijckplaats, een pleintje aan de Nationalestraat. Het kost ietsje meer, maar je krijgt er een prachtige locatie en een fijne bediening bij. Als de zon schijnt wemelt het er van het volk. Daarbij is het de ideale plaats om een kleurtje op te doen.

7. Klimax

Facebook Klimax

Als je je echt eens in het hartje van de studentenbuurt wil wagen is dit de perfecte plaats voor jou. De Klimax is een café dat zich op de Stadswaag, aan de Paardenmarkt, bevindt. Het is er een komen en gaan van studenten en het is de thuis van tal van studentenverenigingen. Dat wil ook zeggen: democratische prijzen! Het café heeft een ruim terras waar je tot de vroege uurtjes welkom bent en kan genieten van het zomerweer.

8. Den Engel

Het café den Engel is gelegen op de Grote Markt en biedt je een uitkijk op het standbeeld van Brabo. Ook hier trekken de mensen naartoe als de zon schijnt. Heel vriendelijke bediening en je kan er de hele dag op je gemakje blijven zitten.

Gesponsorde artikelen