Left Right
scrollTop top

Terreurgroep IS eist schietpartij Luik op via Telegram


Terreurgroep IS eist schietpartij Luik op via Telegram

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag in Luik opgeëist via hun communicatiekanaal Amaq: “De dader is een soldaat van Islamitische Staat en heeft de operatie uitgevoerd in antwoord aan de oproepen om landen van de coalitie tegen IS aan te vallen.” Het bericht werd versprijd via Telegram. Of de claim legitiem is, staat nog niet vast.

Benjamin Herman viel vanmorgen twee agenten aan met een mens en met hun dienstwapens schoot hij hen en nog een voorbijganger dood. Het ging om een 22-jarige jongeman die op weg was naar z’n auto. Het parket sluit terrorisme niet uit. De man zou “Allahu Akbar” geroepen hebben tijdens zijn moorden. Dat laat de procureur van Luik weten.

Herman hield ook enkele minuten een personeelslid gegijzeld van het lyceum Léonie de Waha in de buurt. Hij werd niet veel later doodgeschoten door de politie. Het federale parket heeft het dossier laten federaliseren omdat er vermoed wordt dat het om terreur gaat. Of dat ook zo is, is nog niet helemaal zeker.

Herman was pas met penitentiair verlof uit de gevangenis. Wellicht is het laatste woord over penitentiair verlof nog niet gezegd in de regering.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539