Terwijl de verwoestende orkaan Irma op komst is … houdt Richard Branson een logeerpartij op z’n privé-eiland

Terwijl de verwoestende orkaan Irma op komst is … houdt Richard Branson een logeerpartij op z’n privé-eiland

Orkaan Irma is vandaag over Sint-Maarten getrokken en zet nu koers richting de Britse Maagdeneilanden. Daar zit momenteel ook Virgin-baas Richard Branson. Die had tijd genoeg om andere oorden op te zoeken, maar hij heeft beslist om op zijn privé-eiland Necker Island te blijven. Daar houdt hij momenteel een groot logeerpartijtje met z’n team. Ze zullen schuilen in zijn wijnkelder.

Irma heeft een enorme ravage aangericht op de eilanden die er vandaag mee te maken kregen. Vooral op Sint-Maarten en Saint-Barthélemy werd duidelijk met welke kracht de storm koers zet richting Florida. Daken zijn gaan vliegen, hier en daar stonden huizen een meter onder water. De echte schade zal pas de komende dagen duidelijk worden. Intussen raast dit monster verder, en hierna zullen onder andere de Britse Maagdeneilanden volgen. Daar zit Richard Branson momenteel foto’s te posten van hoe hij en z’n team een logeerpartijtje houden.

Wijnkelder

“We hebben er net een nacht van huilende wind en regen opzitten terwijl orkaan Irma steeds dichter bij ons komt op Necker en de Britse Maagdeneilanden”, schreef de zakenman op z’n blog. “De sfeer hier is spookachtig, maar mooi. Iedereen hoopt dat het oog van de storm zich zal verplaatsen van de Britse Maagdeneilanden.” Vanavond onze tijd zal de storm waarschijnlijk over het eiland van Branson trekken. Samen met z’n team zal hij schuilen in zijn wijnkelder. Die is gemaakt van beton en zou voldoende bescherming moeten bieden.

“Zoals ik mijn geweldige team ken, verwacht ik dat er weinig wijn in de kelder zal overblijven wanneer we weer naar buiten komen”, grapt hij. “We hebben allemaal samen in twee kamers geslapen. Ik heb dit soort logeerpartij niet meer gedaan sinds ik een kind was.” Een schril contrast natuurlijk met de tienduizenden mensen die intussen geen dak meer boven hun hoofd hebben. Gelukkig maakt Branson toch ook nog even tijd om zijn bezorgdheid uit te drukken voor iedereen die met Irma te maken krijgt.

Gesponsorde artikelen