Tesla demonstreert nieuwe auto, maar dat gaat de mist in

Cybertruck
Tesla

De autofabrikant Tesla stelde gisterenavond zijn nieuwste model voor. Dat was een futuristische pick-up. Die bestaat volledig uit metaal en kogelvrij glas, maar de demonstratie van de nieuwe wagen verliep niet zonder slag of stoot.

Gisterenavond stelde de CEO van Tesla, Elon Musk, zijn nieuwe paradepaardje voor. Het ging om de allereerste pick-up die volledig elektrisch was. Speciaal aan de wagen is dat het gaat om een metalen auto. Daarnaast zijn de vensters ook nog eens kogelvrij. De wagen krijgt zo meteen een heel futuristische look. Daarom kreeg de auto ook de naam Cybertruck.

Cybertruck

Tijdens de voorstelling gisteren in LA omschreef Musk de nieuwe wagen als ‘een toestel waar geen enkele kras of deuk in kan komen’. Tijdens de demonstratie leek dat in het begin ook écht het geval te zijn. Want een van zijn collega’s kwam met een hamer op de carrosserie van de wagen kloppen. Verdict: geen enkele deuk. Maar toen moest de test met de vensters nog komen en die verliep, nu ja niet vlekkeloos.

Onbreekbaar glas …

Toen diezelfde collega ineens kwam aflopen met een grote metalen kogel, fronsten we onze voorhoofden al. Want welke venster zou de kracht van zo’n kogel nu kunnen weerstaan? In ieder geval niet die van Musks Cybertruck, want de venster was aan flarden. Toen de CEO het geweldige idee kreeg om ook de kracht van de achterruit te testen, werd hij al helemaal te kakken gezet. Want die venster, hoe kan het ook anders, brak ook.

Gelukkig kon de CEO zelf lachen met het voorval en vertelde hij doodleuk dat er nog tijd genoeg was voor verbetering. Maar die tijd is niet zo héél lang meer. Musk is namelijk van plan om de auto al in 2021 te lanceren op de markt. En waarschijnlijk denk je nu dat de wagen een fortuin kost? Maar dat valt eigenlijk nog mee. Zo liggen de prijzen van de pick-up rond de 36.000 euro.

Gesponsorde artikelen