Elon Musk geeft reden waarom vensters van Tesla’s ‘Cybertruck’ braken

Cybertruck ATV
Tesla

De persvoorstelling van het nieuwe ‘Cybertruck’-model van Tesla is een hot topic momenteel. Iedereen heeft het erover. Maar niet over de geweldige specificaties die de nieuwe wagen heeft, eerder over de geflopte voorstelling ervan. Nu reageerde Elon Musk, CEO van Tesla, ook voor het eerst op die mislukking.

De persconferentie van Tesla vorig week verliep niet helemaal zoals die zou moeten. Toen CEO Elon Musk zijn nieuwe paradepaardje voorstelde had hij zich dat waarschijnlijk iets anders ingebeeld. Musk stelde namelijk zijn nieuwe ‘Cybertruck’ voor. Dat is een pick-up die volledig elektrisch is. Speciaal aan de wagen is dat hij compleet uit metaal bestaat, een futuristische look heeft én het glas bestaat uit armor glass, wat dus heel sterk is. Of op zijn minst, zou moeten zijn.

Gebroken glas

Maar dáár liep het fout. Musk liet een van zijn collega’s demonstreren hoe sterk de wagen is. Eerst sloeg zijn collega met een hamer op de carrosserie van de auto. Dat had als resultaat dat de wagen géén deuken had. Vrij cool? Dat vonden wij ook. Maar toen diezelfde collega met een stalen kogel ging testen hoe onbreekbaar het glas van de wagen was, bleek dat als resultaat zéér breekbaar te zijn. Want de kogel boorde los een gat in de autoruit.

Hamerinslag was de oorzaak

Gelukkig kon Musk himself lachen met het voorval en vertelde hij doodleuk dat er nog ruimte was voor verbetering. Maar nu reageerde de CEO voor het eerst wat er écht misgegaan is tijdens de persvoorstelling. Zo vertelde hij in een tweet dat door de impact van de hamer de basis brak waar het glas op steunt. Daardoor ontstonden er dus twee grote sterren in het glas.

Die ietwat gênante voorstelling had dus makkelijk vermeden kunnen worden. “We hadden de metalen ballen eerst moeten gooien, daarna pas de sloophamer moeten gebruiken. Een wijze les voor de volgende keer”, vertelt de CEO van Tesla op Twitter.

Door de stunt van Musk met de autoruiten kelderde de waarde van Tesla op de beurs. Het aandeel was aan het einde van de handelsdag met 6 procent gedaald. Die daling betekende op papier dat zijn aandelen ongeveer 700 miljoen euro waard werden. Maar ondanks de dalende waarde staan er – op moment van schrijven – al meer dan 200.000 mensen op de wachtlijst voor de nieuwe pick-up.

Gesponsorde artikelen